Να σταματήσει η εκμίσθωση δημόσιας έκτασης στην Ελασσόνα, η οποία “προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ερήμωση της κτηνοτροφικής περιοχής”, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ο κ. Κόκκαλης εστιάζει στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στη ‘”διαρκή διόγκωση τέτοιων επενδύσεων”, όπως αναφέρει, “χωρίς να υπολογίζονται σημαντικές παράμετροι, όπως το περιβάλλον αλλά και ο πρωτογενής τομέας. Πολλές φορές εξάλλου έχει τονίσει, ότι με τέτοιες πρακτικές στο τέλος δε θα υπάρχουν άνθρωποι να παράγουν για να καταναλώσουν την ενέργεια”.

Επιπρόσθετα, ζητά αναλυτικά στοιχεία για τον αντίκτυπο, που ενδεχομένως θα έχει η προαναφερθείσα εκμίσθωση.

Στην ερώτηση του ο κ. Κόκκαλης, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: “Στην περιοχή του οικισμού Αετοράχη Ελασσόνας, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστρατηγηθούν οι σκοποί των ΑΠΕ εις βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής. Στην περιοχή αυτή, βρίσκεται εν εξελίξει η διοικητική διαδικασία αδειοδότησης και εγκατάστασης φωτοβολταικού πάρκου σε έκταση 1.100 στρεμμάτων, ανήκουσα στο δημόσιο, κατόπιν εκμίσθωσης της έκτασης από το δημόσιο σε ιδιώτη…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο:https://www.agro24.gr

Recommended Posts