ψεκασμος

Τους τεράστιους κινδύνους για τη σοδειά της ελιάς και την υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιόλαδου που «διαφαίνονται και τη φετινή ελαιοκομική περίοδο παρά τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμόδιων ότι η αντιμετώπιση του δάκου θα γίνει χωρίς προβλήματα και ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μετρά για να μην ζήσουμε καταστάσεις προηγουμένων χρονών», επισημαίνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, ήδη από τον περασμένο μήνα ο πληθυσμός του εντόμου έχει πολλαπλασιαστεί και η δραστηριότητα του (εναποθέσεις) έχουν κάνει τα πρώτα σημάδια της ζημίας που προκαλείται να είναι ορατά.

«Αντιμετώπιση της κατάστασης δεν βλέπουμε λόγω έλλειψης φαρμάκων…! αναγκάζοντας πολλούς παραγωγούς μπροστά στον κίνδυνο καταστροφής της παραγωγής να προβούν σε καταπολεμήσεις με εντομοκτόνα ανεβάζοντας το κόστος. Διαπιστώνουμε ότι για ακόμα μία χρόνια η κοροϊδία από αυτούς πού έχουν την ευθύνη (Κεντρικό κράτος και περιφέρεια). Όποιες αλλαγές και να γίνονται σε πρόσωπα, συνδυασμούς, κόμματα που αναλαμβάνουν τη διαχείριση η κατάσταση αυτή συνεχίζεται».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agro24.gr

Recommended Posts