Το θέμα που έχει προκύψει με την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” έθεσε κατά προτεραιότητα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία το σώμα ζητεί -μεταξύ άλλων- να αποσυρθεί η “ρύθμιση Αποστόλου” και να ληφθεί σειρά μέτρων για να προστατευθεί το προϊόν.

Επίσης τέθηκαν προς τον υπουργό τα ζητήματα αρμοδιότητάς του όσον αφορά την Τάκα και το υδατοδρόμιο σε αυτή, ενώ αναφορικά με διοικητικά θέματα ο Π. Νίκας αιτήθηκε, α) την ανανέωση παραχώρησης του κτηρίου της ΥΕΒ για την κατασκευή σύγχρονου διοικητηρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αρκαδία και β) την εκχώρηση λιμνάζοντος ποσού (από ανεκτέλεστα παλαιοτέρα προγράµµατα της περιόδου 2010 – 2013) στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Εξ άλλου, ενημέρωσε τον Μ. Βορίδη σχετικά με την εξέλιξη σημαντικών εγγειοβελτιωτικών έργων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε:
i) για την Αρκαδία στα αρδευτικά δίκτυα Τάκας
ii) για την Αργολίδα α) στα έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στον Δήμο Ερμιονίδας, β) στην κατασκευή έργων μεταφοράς και διανοµής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στον Δήμο Επιδαύρου, καθώς απαιτείται µελέτη και κατασκευή αρδευτικών δικτύων που δεν περιλαμβάνονται στην χρηματοδότηση του ήδη υλοποιούμενου έργου και γ) στην ανάγκη δημοπράτησης της β΄φάσης του έργου μεταφοράς και διανοµής νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και στην Δ.Ε. Μιδέας,

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts