πληρωμή, λεφτά, χρήματα, αποζημιώσεις

Το ποσό των 41.000.000 ευρώ θα κληθεί να διανείμει η κυβέρνηση στους 645.000 έλληνες αγρότες που συμπληρώνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ,

στα πλαίσια του μέτρου που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έκτακτη διανομή έως 5.000 ευρώ για τους πληττόμενους από τον κορωνοϊό παραγωγούς, μέσω κονδυλίων του δεύτερου πυλώνα της ΚΑΠ, δηλαδή της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα παραπάνω διευκρίνισε, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, από το Βήμα της Βουλής κλίνοντας την συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Αγροτικού Τομέα.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης υπό μία έννοια είναι θύμα της επιτυχίας του, γιατί έχει τρέξει πάρα πολύ γρήγορα και επομένως η ευελιξία του είναι περιορισμένη. Αυτό είναι κάτι το οποίο, για να πω την αλήθεια, έχει παρατηρηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών. Το έχουμε αντιμετωπίσει όλοι σαν ένα από τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν».

Και συνεχίζοντας ανέφερε «Ελπίζουμε να ψηφιστεί το μέτρο που έχει προτείνει ο επίτροπος. Είναι αυτό που έχετε ακούσει για τα 5.000 ευρώ για κάθε πληττόμενο. Μην παρανοούν οι παραγωγοί μας. Δεν είναι 5.000 για τους εξακόσιους σαράντα πέντε χιλιάδες που κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ. Αυτό κάνει κάποια δισεκατομμύρια. Σαράντα ένα εκατομμύρια είναι το όριο του μέτρου. Πρέπει όμως να βρεθούν και τα 41 εκατομμύρια αυτά μέσα από την ευελιξία του ΠΑΑ, το οποίο εξηγεί και μία σειρά από επιλογές που μοιραία θα κάνουμε στα πλαίσια της λειτουργίας του ΠΑΑ για να βρεθούν αυτά τα χρήματα».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts