τρακτερ

Διευκρινίσεις ως προς τη διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4611/2019, σχετικά με τις 120 δόσεις των ασφαλιστικών οφειλών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, περιλαμβάνονται σε διατάξεις του νέου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε από προχθές το βράδυ στην Βουλή και ξεκινά η επεξεργασία του σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, από την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για διατάξεις που έχουν ενσωματωθεί ως άρθρο 70 στο πολυνομοσχέδιο και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση αφορούν στα εξής:

«Με την προτεινόμενη διάταξη διευκρινίζεται ότι ως προς τη διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4611/2019, ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, όπως ορίζεται στο άρθρο 11 παρ. 3 του παρόντος νόμου, προβλέπονται δύο στάδια ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την υποβολή αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) προκειμένου να υπολογιστεί το ποσό των οφειλών του. Εφόσον το ποσό των οφειλών έχει υπολογιστεί και διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υπαγωγή στην ρύθμιση ακολουθεί το δεύτερο στάδιο, ήτοι η υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑΟ.

Με την παρούσα διάταξη προστίθεται παρ. 2 στο άρθρο 13 του ν. 4611/2019 και προβλέπεται ότι η 30η Σεπτεμβρίου 2019, η οποία έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, αφορά στην υποβολή και μόνο της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), προκειμένου εν συνεχεία να υπολογιστεί το ποσό των οφειλών.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agro24.gr

Recommended Posts