Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Το μυστικό για υψηλές αποδόσεις σε γάλα είναι η καλή διατροφή

Το μυστικό για υψηλές αποδόσεις σε γάλα είναι η καλή διατροφή

Κτηνοτροφικά Νέα 🕔August 28, 2018

Η σωστή διατροφή των ζώων σας αυξάνει σημαντικά το εισόδημά σας.

 

Οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής απαιτούν μια ισορροπημένη διατροφή για την παραγωγή γάλακτος, τη συντήρηση του σώματος και την καλή υγεία.

Τα ζώα πρέπει να έχουν  πρόσβαση σε καθαρό και επαρκές νερό ανά πάσα στιγμή, έτσι ώστε να μπορεί το ζώο να καταναλώνει όσο χρειάζεται.

Δεν υπάρχει αγελάδα γαλακτοπαραγωγής, οποιασδήποτε φυλής, που μπορεί να παραμένη παραγωγική χωρίς σωστή διαχείριση, ιδιαίτερα στη σίτιση.

Η ποσότητα και η ποιότητα του γάλακτος που παράγεται από το ζώο επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την τροφή. Πρέπει η σίτησή του να είναι επαρκής και ποιοτική.

Εάν οι αγελάδες βόσκουν σε μια φάρμα με λίγη βοσκή και νερό και στεγάζονται σε βρώμικα υπόστεγα γεμάτα με κοπριά αγελάδων και ούρα, το αποτέλεσμα είναι η χαμηλή απόδοση σε γάλα και υψηλό ποσοστό ασθενειών.

Εκτός από την επιλογή καλών φυλών, η σωστή διατροφή, η στέγαση και ο χειρισμός των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής είναι σίγουροι τρόποι για να πετύχετε καλές αποδόσεις και υψηλά έσοδα.

Μια καλή φυλή που διατρέφεται σωστά, έχει επαρκή ποσότητα καθαρού νερού, κατάλληλη στέγαση, φιλική και ήπια φροντίδα δίνει περισσότερο γάλα και χρήματα.

Μια κακή διαχείριση δίνει λιγότερο γάλα και ο κτηνοτρόφος επιβαρύνεται με τεράστια έξοδα για αγορά φαρμάκων που μειώνουν τα κέρδη.

Οι έμπειροι κτηνοτρόφοι εξασφαλίζουν ότι τα ζώα τους έχουν μια ισορροπημένη διατροφή – τη σωστή τροφή και επαρκή ποσότητα.

Η διατροφή αγελάδων γαλακτοπαραγωγής μόνο με φυτική ζωοτροφή, χόρτα, φύλλα κλπ. δεν αρκεί.

Η διατροφή με φρέσκο χορτάρι είναι καλό για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής αφού το 70-80% αυτής της ζωοτροφής αποτελείται από νερό, πράγμα που σημαίνει ότι τα ζώα παίρνουν μόνον 20-30% ξηρά ουσία. Όμως τα ζώα έχουν ανάγκη από αρκετή ξηρά ύλη.

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο : www.emvolos.gr