Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με εκπροσώπους των Μπλόκων

Την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με εκπροσώπους των Μπλόκων

Αγροτικά Νέα 🕔February 13, 2019

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων, θα γίνει η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Αυτό καθορίστηκε μετά από επικοινωνία μεταξύ των εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Στ. Αραχωβίτη, χθες αργά το απόγευμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει οριστικοποιηθεί και η συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, του υφυπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσου Πετρόπουλου και της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Μετά την επικοινωνία με τους αγρότες, ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε:  «Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στον διάλογο. Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών. Ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας. Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στην διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή. Ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής.»

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

«Κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών σε πανελλαδικό συντονισμό η κυβέρνηση τελικά δέχτηκε συνάντηση με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων σε επίπεδο κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενο από τους κ. Αραχωβίτη, Φάμελλου, Πετρόπουλου και την κ. Παπανατσιου για την Πέμπτη 14/2 στις 6.30 μ.μ. στην Αθήνα.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο agro24.gr