Ετήσια συµβόλαια µε σαφείς όρους παραλαβής του γάλακτος από τις µεταποιητικές επιχειρήσεις (τυροκοµεία-γαλακτοβιοµηχανίες) αιτούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι µέλη της Οµοσπονδίας Θεσσαλών Κτηνοτρόφων, επισηµαίνοντας παράλληλα τις «τρύπες» που αφήνει η πρόσφατη υπουργική απόφαση των Αραχωβίτη – Τελιγιορίδου.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Οµοσπονδίας Γιάννης Γκουροµπίνος, τονίζεται µετ’ επιτάσεως η ανάγκη συµβασιοποίησης των πωλήσεων γάλακτος από τις κτηνοτροφικές µονάδες στις µεταποιητικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να µην αλλάζουν οι τιµές από µήνα σε µήνα και να διευκολυνθεί η καταγραφή των παραδόσεων και η κατάρτιση των ισοζυγίων.

Την ίδια στιγµή, οι πληροφορίες θέλουν τους Θεσσαλούς ιδιαίτερα κτηνοτρόφους να αντιµετωπίζουν σοβαρά το ενδεχόµενο προσφυγής στα αρµόδια δικαστήρια προκειµένου να αιτηθούν ακόµη και αναπλήρωση διαφυγόντος κέρδους, εξ αιτίας των πληµµελών ελέγχων που είναι υποχρεωµένες να κάνουν βάσει νόµου οι αρµόδιες αρχές. Τα βέλη των κτηνοτρόφων στρέφονται ξεκάθαρα σε βάρος του ΕΛ. Γ. Ο, του Ε. Φ. Ε. Τ και των ∆. Α. Ο. Κ (κτηνιατρικές) και δεν αποκλείεται να γίνουν πράξη το επόµενο διάστηµα, ειδικά αν έρθει και «δεύτερη µαχαιριά» από τη χαµηλή πτήση που φαίνεται να ακολουθούν προς το παρόν οι τιµές των αµνοεριφίων. Η αναστάτωση στις τάξεις των παραγωγών είναι δεδοµένη και οξύνεται κάθε τόσο από τις άγονες θεσµικές παρεµβάσεις και τους άστοχους χειρισµούς των ιθυνόντων.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agronews.gr

Recommended Posts