πληρωμή, λεφτά, χρήματα, αποζημιώσεις

Την άμεση ανάγκη κατάρτισης του κεντρικού μητρώου ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, επισημαίνει σε δήλωσή της η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Θεοδώρα Τζάκρη, ώστε να μην στερηθούν οι πληττόμενοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι ενισχύσεις deminimis ύψους 26.854.408€.

 

Συνεχίζοντας η δήλωση της βουλευτού αναφέρει τα εξής:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας είναι πάρα πολλά. Οι πολύ συχνές τα τελευταία χρόνια αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν εν μέσω συγκομιδής, το υψηλό κόστος παραγωγής που το διαμορφώνουν οι υψηλές τιμές της ενέργειας και των καυσίμων και οι τιμές των εισροών (φάρμακα, λιπάσματα, σπόροι κλπ) και των πρώτων υλών, η πρωτόγνωρη έλλειψη εργατικού δυναμικού στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και στη βιομηχανία καθώς και το κλείσιμο των αγορών Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας, οι περιορισμοί στις εισαγωγές προϊόντων στην αγορά της Αιγύπτου που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ κλπ δημιουργούν προβλήματα στη διάθεση ελληνικών προϊόντων όπως είναι ο συμπυκνωμένος χυμός ροδάκινου, τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα κεράσια, τα μήλα, τα ακτινίδια κλπ είναι αστάθμητοι παράγοντες που συμπιέζουν όλο και περισσότερο προς τα κάτω το αγροτικό εισόδημα. Οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι μας επιχειρούν σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον και παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους.

Προς τούτο οι ενισχύσεις deminimis στον πρωτογενή τομέα (και μάλιστα για όλα τα προϊόντα όπως ροδάκινα επιτραπέζια και συμπύρηνα, κεράσια, μήλα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ακτινίδια κλπ) είναι αναγκαίες τόσο για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος όσο και για τη διατήρηση της ίδιας της αγροτικής εκμετάλλευσής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts