Στην έννοια των κρασιών χαμηλής παρέμβασης με μύησαν τα ξαδέρφια Γιάννης Παπράς (του Θωμά) και Γιάννης Παπράς (του Αστέριου), στο μικρό οινοποιείο τους στον Τύρναβο.

Πρόκειται για τη νέα τάση που φαίνεται να “ξεκλειδώνει” αγορές του εξωτερικού, κερδίζοντας καταναλωτές που προτιμούν βιολογικά ή βίγκαν κρασιά.

Ουσιαστικά, το Κτήμα Παπρά, που είχε ειδικευτεί από την αρχή στο βιολογικό κρασί, αποφάσισε να “ξεσκονίσει” τις συνταγές του παππού και να οινοποιήσει Μοσχάτο Τυρνάβου και άλλες τοπικές ποικιλίες με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Πέτρος Αλεξανδρής: Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την παραγωγή κρασιού;

Γιάννης Θ. Παπράς: Η ενασχόληση της οικογένειας ξεκίνησε από τον παππού, που έφτιαχνε απλά κρασιά για το σπίτι. Το συνέχισε μετά ο πατέρας του Γιάννη. Ο δικός μου πατέρας ήταν στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό του Τυρνάβου. Και μετά, επειδή τους άρεσε το κρασί, ήθελαν να φτιάξουν κάτι δικό τους.

Γιάννης Α. Παπράς: Από την αρχή ήθελαν να καλλιεργήσουν βιολογικά. Ο πατέρας μου ήταν ο πρώτος που καλλιέργησε βιολογικά αμπέλια στη Θεσσαλία το 1990-1991. Με Μοσχάτο, Ροδίτη, Μπαντίκι, αρκετές ελληνικές ποικιλίες και ξένες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου :https://www.agro24.gr

Recommended Posts