Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Σύσκεψη ΥπΑΑΤ με αγρότες της Κρήτης – Τι συζητήθηκε χθες, σήμερα στις 12 η συνέχεια με τον Σ. Κεδίκογλου

Σύσκεψη ΥπΑΑΤ με αγρότες της Κρήτης – Τι συζητήθηκε χθες, σήμερα στις 12 η συνέχεια με τον Σ. Κεδίκογλου

Αγροτικά Νέα 🕔November 10, 2021

Στις 12 το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανάμεσα στον υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου και της αντιπροσωπείας αγροτών από την Κρήτη, η οποία αποτελείται από τέσσερις τεχνικούς συμβούλους συνεταιρισμών, ένας από κάθε νομό της Κρήτης αλλά και με τη συμμετοχή του πρόεδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ), Παναγιώτη Πεβερέτου.

«Όπως είχαμε δεσμευθεί εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από διάλογο θα φτάσουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις» τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κεδίκογλου.

Όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και η γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, «κατατέθηκαν οι προτάσεις των κτηνοτρόφων και έγινε μια πρώτη συζήτηση με τους ανθρώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ» προσθέτοντας ότι θα τις επεξεργαστούν έως το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν και θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση όλων των πλευρών.

Για μια «διευρυμένη συζήτηση» έκανε λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς υπογραμμίζοντας ότι τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι από την πλευρά των αγροτών «αφορούσαν το κομμάτι της δομής του νέου θεσμικού πλαισίου της ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων, οι περιοχές NATURA, οι διασταυρώσεις επιλεξιμότητας αγροτεμαχίων κ.α.».

«Συζητήσαμε και πήραμε σημείωμα από την αντιπροσωπεία των αγροτών προκειμένου να τα επεξεργαστούμε για να δώσουμε άμεσα λύσεις» είπε και επισήμανε «αύριο προγραμματίζεται νέα σύσκεψη προκειμένου να δούμε ποια προβλήματα αποκαθίσταται άμεσα».

Λύσεις στα θέματα που τους αφορούν και είναι μεταξύ άλλων το αυξανόμενο κόστος παραγωγής αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν από τους δασικούς χάρτες και από την ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων περιμένουν να ακούσουν οι αγρότες που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη.

Όπως είπε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Παναγιώτης Πεβερέτος από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγινε δεκτό το αίτημά τους για τη «πραγματοποίηση διασταυρωτικών ελέγχων σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, σε όσα αγροτεμάχια, άνω των 100 στρεμμάτων, έχουν νοικιαστεί και έχει δοθεί εθνικό απόθεμα, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «τα στοιχεία που έχουμε καταθέσει εμείς ως Σύνδεσμος στο γραφείο του υφυπουργού και στην εισαγγελία Καστοριάς είναι συντριπτικά και δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι παίρνουν παράνομα επιδοτήσεις».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο:https://www.agrocapital.gr