χρήματα, ευρώ, κέρματα, coins,χαρτονομίσματα, money,ΕΕ

Την επόμενη Παρασκευή, 31 Μαΐου, αναμένεται να προχωρήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην καταβολή τριών νέων Συνδεδεμένων Ενισχύσεων για το έτος 2018, αλλά και σε μια σειρά συμπληρωματικών πληρωμών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΥΧ», ο προγραμματισμός του Οργανισμού είναι ιδιαίτερα αυστηρός, προκειμένου οι δικαιούχοι παραγωγοί να λάβουν τις ενισχύσεις τους εντός χρονοδιαγράμματος. Μετά το μεγάλο πακέτο πληρωμών, ύψους 187,5 εκατ. ευρώ περίπου, που κατεβλήθη στις 28 Μαρτίου, στόχος είναι οι μεγάλες εκκρεμότητες να κλείσουν την τελευταία μέρα του Μαΐου. Πιο αναλυτικά, θα πληρωθούν οι Συνδεδεμένες Ενισχύσεις για:

  • Την καλλιέργεια ρυζιού, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 7.725.399 ευρώ. Βάσει των πληροφοριών της «ΥΧ», οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 4.700.
  • Την παράδοση ροδάκινων προς χυμοποίηση, με τον προϋπολογισμό της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 2.897.025 ευρώ. Οι αιτήσεις των παραγωγών φτάνουν τις 500 περίπου.
  • Τη διατήρηση της καλλιέργειας αμπέλων στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου, με τον προϋπολογισμό για το έτος 2018 να έχει οριστεί στα 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, οι αιτήσεις για την εν λόγω ενίσχυση έχουν ξεπεράσει τις 5.000.

Σημειώνεται ότι, εντός των ημερών, θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση το ύψος των παραπάνω ενισχύσεων.

Ειδική Ενίσχυση Βάμβακος

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαρτίου πληρώθηκε σε 44.429 δικαιούχους η ειδική ενίσχυση βάμβακος, ύψους 176.162.272,38 ευρώ. Με δεδομένο ότι κατά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων, απεστάλη στον ΟΠΕΚΕΠΕ νεότερο αρχείο από εξατομικευμένες ζημιές από τον ΕΛΓΑ, η οποία και λαμβάνεται υπόψη για την ερχόμενη πληρωμή.

Συμπληρωματικές

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές πληρωμές για:

  • Βασική Ενίσχυση
  • Πρασίνισμα
  • Ενίσχυση για Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο ypaithros.gr

Recommended Posts