Προαναγγελίες μέτρων ενίσχυσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων αναμένονται από τη σημερινή περιοδεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βόλο.

 

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνεται η επίσκεψη σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, όπου υπό τη συνοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά, θα δοθεί μια πρώτη γεύση για το περιεχόμενο των διεκδικήσεων της χώρας στο επερχόμενο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, στις 24 Μαΐου. Παράλληλα αναμένεται να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις γύρω από το ζήτημα της αύξησης των κονδυλίων για το μέτρο των Βιολογικών, με σκοπό την απορρόφηση περισσότερων κτηνοτρόφων.

Αναφορικά με το Συμβούλιο της Τρίτης, οι πληροφορίες θέλουν το υπουργείο να έχει ετοιµάσει µια πρόταση µεταφοράς πόρων από τα κονδύλια των προγραµµάτων της επόµενης περιόδου, αντί της τρέχουσας µεταβατικής περιόδου όπως προβλέπεται από την πρόταση που κατέθεσαν στο προηγούµενο συµβούλιο µια οµάδα κρατών µελών, με σκοπό την διάθεσή τους σε ειδικές ενισχύσεις αγροτών.

Υπενθυµίζεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, είχε δηλώσει τις προηγούµενες ηµέρες σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο αλλά και σε συνάντηση που είχε µε το ∆Σ της ΕΘΕΑΣ, ότι σε αυτήν τη συνάντηση η Κοµισιόν θα ενηµερώσει επίσηµα τα κράτη µέλη για τον βαθµό στον οποίο θα µπορέσουν αυτά να µεταφέρουν πόρους από τα κονδύλια ου β΄πυλώνα (Προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης) για την έκτακτη ενίσχυση αγροτών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts