Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Στο κενό φαίνεται να πέφτει η απόπειρα διάσωσης της ΕΒΖ ΑΕ

Στο κενό φαίνεται να πέφτει η απόπειρα διάσωσης της ΕΒΖ ΑΕ

Αγροτικά Νέα 🕔February 14, 2019

Στο κενό φαίνεται να πέφτει και η ύστατη απόπειρα διάσωσης της ΕΒΖ ΑΕ μέσω της πώλησής της σε στρατηγικό επενδυτή,

καθιστώντας πλέον μονόδρομο την υιοθέτηση του σχεδίου της Τράπεζας Πειραιώς, για την εξυγίανση της ζαχαροβιομηχανίας.

Μια εξέλιξη που φέρνει σε δύσκολη θέση και τους τευτλοπαραγωγούς της χώρας, καθώς όχι μόνο δεν γνωρίζουν, ακόμη, πότε θα πληρωθούν τη σοδειά του 2018, αλλά αν εφαρμοστεί τελικά η πρόταση της Πειραιώς, θα χάσουν για περίπου 2 σεζόν τη δυνατότητα να σπείρουν τεύτλα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την καλλιέργεια στη χώρα.

Για την ώρα όλα δείχνουν πως «λευκός ιππότης» δεν θα υπάρξει τελικά, ωστόσο, το τοπίο αναμένεται θα ξεκαθαρίσει πλήρως το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου, σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στο υπουργείο Οικονομίας – Ανάπτυξης, με συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού, Στέργιου Πιτσιόρλα, με υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας και της Ernst & Young, που έχει το ρόλο συμβούλου πώλησης της ΕΒΖ.

Θα έχει μόλις προηγηθεί, στις 5 το απόγευμα, η εκπνοή και της άτυπης παράτασης που έχει δοθεί στην προθεσμία υποβολής των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τα δύο ενδιαφερόμενα επενδυτικά fund και θα είναι γνωστό, στους συμμετέχοντες στην κρίσιμη σύσκεψη, αν το «Kingsley Capital Partners» ή (και) το «Innovation Brain», εννοούσαν ως θεωρητικό ή πραγματικό το ενδιαφέρον τους για τη ζαχαροβιομηχανία.

Το «καλάθι» που κρατούν, τόσο στο υπουργείο, όσο και στην Πειραιώς, μικραίνει καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες

πως το «Kingsley Capital Partners» δεν προτίθεται να κατεβάσει καν πρόταση.

Το Innovation Brain, του Λ. Φέκερ με την ομάδα τευτλοπαραγωγών του, έχει δώσει μεν προσφορά, αλλά δεν τη συνοδεύει με proof of funds. Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή πάνω στο… νήμα της καταληκτικής προθεσμίας, θα ενεργοποιηθεί η μόνη άλλη εναλλακτική που βρίσκεται πλέον στο τραπέζι…

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agronews.gr