Στην περιοχή του Αλμυρού στη Μαγνησία, άρχισαν τα αλώνια στο κριθάρι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για μέτριες στρεμματικές αποδόσεις, ενώ όσον αφορά στις τιμές, κύκλοι της αγοράς λένε πως δεν πρόκειται να αρχίσουν κάτω από τα επίπεδα των 17-19 λεπτά το κιλό.

Πέρσι, οι αντίστοιχες τιμές, όσον αφορά στο ζωοτροφικό προϊόν, αναφέρει από την πλευρά του ο γεωπόνος και έμπορος από το Κιλκίς Κώστας Μερτζεμέκης, δεν περνούσαν στην αρχή των αλωνιών τα 13,5 με 14 λεπτά το κιλό, όμως η κατάσταση φέτος είναι εντελώς διαφορετική. Σημειωτέον ότι στο Κιλκίς τα αλώνια αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Για τα πρώτα αλώνια στον Αλμυρό της Μαγνησίας που ξεκίνησαν δειλά – δειλά μίλησε στον ΑγροΤύπο ο Βασίλης Κωτούλας, γεωπόνος – υπεύθυνος για το πρόγραμμα συμβολαιακής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Όπως εξηγεί, οι πρώτες αποδόσεις δείχνουν μέτριες, όμως στην πορεία θα βελτιωθούν. Προς την Κυριακή αναμένεται να αρχίσει το αλώνισμα στην περιοχή της Νίκαιας Λάρισας, όπου η διαδικασία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως με ενδιαφέρον αναμένεται και η τιμή που θα ανακοινώσει για το προϊόν η Ένωση Βόλου – ΕΒΟΛ που παρεμβαίνει δυναμικά στην αγορά κάθε χρόνο.

Διάβασε την συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts