Με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη τύπου του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του νομού Καβάλας.

Σε αυτήν συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής Καβάλας, Κώστας Μορφίδης, τελικά δεν συμμετείχε (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Βουλή) ο κ. Νίκος Παππάς. Δύο ήταν τα σημεία της συνέντευξης με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η αναφορά Αραχωβίτη στη γνωστή εκκρεμότητα επέκτασης στο Ν. Καβάλας της από τον αέρα προστασίας από το χαλάζι και ο σχολιασμός του Κώστα Μορφίδη σε πρόσφατη ανακοίνωση για την αλλαγή της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Υλοποίηση όπως εξήγησε προηγούμενης εξαγγελίας του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κ. Αραχωβίτης για την αποτελεσματική προστασία από το χαλάζι πρότεινε συνδυασμό μέτρων. Την από αέρα προστασία μαζί εγκαταστάσεις (δίχτυα) πάνω από τις καλλιέργειες. Εξήγησε ότι το πρόγραμμα των εγκαταστάσεων δεν προτιμήθηκε από τους αγρότες επειδή προϋπόθετε ρευστότητα από την πλευρά τους και τόνισε ότι ούτε η λύση με τα αεροπλάνα προσφέρει 100% αποτελεσματική κάλυψη. Είπε επίσης ότι για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα στο Νομό Καβάλας (της από τον αέρα προστασίας) πρέπει να επεκταθεί και η κάλυψη από τα ραντάρ.

Ο Κώστας Μορφίδης μνημόνευσε ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας για τα τμήματα της χερσαίας ζώνης του κεντρικού λιμανιού, μαζί με το Καρνάγιο, που «περνάνε» στο δημόσιο ώστε τελικά να παραχωρηθούν στο Δήμο Καβάλας. Για την ανακοίνωση θεώρησε υπεύθυνο τον σημερινό υπουργό κ. Πλακιωτάκη.

Είπε ειδικότερα: «Η εξέλιξη που ανακοινώθηκε είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ που γνωστοποιήθηκε με την επίσκεψη Κουρουμπλή στην Καβάλα το 2017. Αυτή έγινε ΦΕΚ το 2018. Ο κ. Πλακιωτάκης αποφασίζει το ίδιο πράγμα. Αυτό – να αποφασίζεται και να ανακοινώνεται το ίδιο πράγμα- έγινε και στο παρελθόν. Η Κυβέρνηση ανακοινώνει έργα και ενέργειες που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ανέντιμο να παίρνεις τη δουλειά άλλων και να την παρουσιάζεις ως δική σου».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts