χρηματα - φορος

Την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση το 2020 ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών,

Χρήστος Σταϊκούρας, διαβεβαιώνοντας πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας στη μάχη κατά του κορονοϊού θα συνεχιστούν.

Θέλω να είμαι ειλικρινής, η κρίση είναι βαθιά και θα γίνει βαθύτερη», παραδέχθηκε ο κ. Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις η Ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση το 2020», αποκάλυψε, για να επισημάνει πως «η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία και θα συνεχίσει να επιδεινώνεται».

Χρέος όλων μας η ψυχραιμία, ώστε να προχωρήσουμε μετά σε δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας», σημείωσε ακόμη ο υπουργός.

Διευρύνεται την επόμενη εβδομάδα το πλαίσιο προστασίας

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε πως θα διευρυνθεί την επόμενη εβδομάδα το πλαίσιο προστασίας για τις πολίτες.

Μέχρι στιγμής, εξήγησε ο υπουργός, με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις, 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί (60% του συνόλου) αλλά και 550.000 αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες.

Θα ληφθούν άμεσα νέες πολιτικές, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η πορεία του ιού στη χώρα μας. Το κράτος απλώνει δίχτυ ασφαλείας για την κοινωνία», ανέφερε ο υπουργός για να επαναλάβει πως «δεν γνωρίζουμε ακόμη τη διάρκεια της κρίσης.

Μέτρα 4,7 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας

«Για να έχουμε μία αίσθηση των μεγεθών, οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η αποζημίωση ειδικού σκοπού και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, διαμορφώνεται επίσης στα 2 δισ. ευρώ. Η συνολική ταμειακή επιβάρυνση αυτών των μέτρων ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ, μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts