Την εκτίμηση ότι κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα ο παραγωγός θα πληρωθεί κατά μέσο όρο 7,5 ευρώ το κιλό για το αρνί και 8 ευρώ το κιλό για το κατσίκι, έκανε ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Λευτέρης Γίτσας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 5 Απριλίου, κάνοντας τον απολογισμό της οκταετούς δράσης της Οργάνωσης.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις του προέδρου της ΕΔΟΚ, η τιμή που θα κληθεί να πληρώσει ο τελικός καταναλωτής θα φτάσει τα 12-13 ευρώ ανά κιλό σε αρνί και κατσίκι, με τον κ. Γίτσα να απευθύνει έκκληση προς τους κτηνοτρόφους «ότι δεν πρέπει να εκμεταλλευτούν την κατάσταση».

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού σημείωσε ότι μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που αλλάζει, μεταξύ άλλων, λόγω της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αλλά και της πανδημίας του κορονοϊού «οι διεπαγγελματικές Οργανώσεις μπορούν και πρέπει να συνδράμουν με κάθε τρόπο στη χάραξη και εφαρμογή αυτών των στρατηγικών και η ΕΔΟΚ καταθέτει προτάσεις και συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές, με απώτερο στόχο τη όσο μεγαλύτερη δυνατή διατροφική επάρκεια της χώρας και τη στήριξη της εθνικής οικονομίας σε δύσκολους καιρούς».

Επισήμανε ότι πρέπει να εξαλειφθούν παθογένειες του παρελθόντος κάνοντας λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου στην κρεατοπαραγωγική αιγοπροβατοτροφία.

Υπογράμμισε ότι η χώρα, εξαιτίας του ανάγλυφού της έχει τη δυνατότητα να επιτύχει τους «στόχους» της επισιτιστικής επάρκειας σε κρέας, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να κάνουμε αυτή την κρίση, ευκαιρία».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agro24.gr

 

Recommended Posts