Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News

Στα 4,10 ευρώ το κιλό, το ελαιόλαδο της Λακωνίας

Αγροτικά Νέα 🕔October 25, 2018

Με τιµή παραγωγού στα 3 ευρώ το κιλό, ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Μολάων-Πακίων κατάφερε να πουλήσει όλα τα αποθέµατά του από την περσινή χρονιά, περί τους 330 τόνους. Από αυτούς, οι 220 τόνοι αγοράστηκαν από την εταιρεία Χελιώτης ΑΕ, ενώ οι υπόλοιποι 110 τόνοι από µια ιταλική εταιρεία, σύµφωνα µε τον διευθυντή της οργάνωσης Παναγιώτη Ντανάκα. Όπως εξήγησε ο ίδιος στο Agronews, «τα αποθέµατα παραµένουν ακόµα σεβαστά για τα δεδοµένα της περιόδου και θα έπρεπε να µην υπάρχουν», ενώ οι τιµές κυµαίνονται από τα 2,75 ευρώ µέχρι τα 3 ευρώ για την περιοχή της Λακωνίας.

Το φρέσκο ελαιόλαδο, από την ποικιλία αθηνολιάς, κυµαίνεται την περίοδο αυτή στα 4 µε 4,10 ευρώ το κιλό. Ήδη έχουν γίνει πράξεις στους Αγίους Αποστόλους και στο συνεταιρισµό του Αγίου ∆ηµητρίου, µε 4,30 και 4,20 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, «οι µεγάλες επώνυµες ιταλικές εταιρείες δεν έχουν µπει ακόµα για τα καλά στη Λακωνία» όπως αναφέρει ο κ. Ντανάκας, εξηγώντας ότι «όποτε εµφανίζονται, παίρνουν κανένα βυτίο, γιατί φέτος δεν είναι µεγάλη η παραγωγή, γεγονός που δεν επιτρέπει κάποια µεγάλη προσφορά. Πάντως ό,τι βγαίνει από φρέσκο ελαιόλαδο φεύγει, γιατί έχει ζήτηση».

Ήδη πάνω από 360 τόνους αγουρέλαιο έχει πουλήσει ο Α.Σ Αγίων Αποστόλων, εκ των οποίων οι 200 τόνοι δόθηκαν µε τιµή παραγωγού στα 4,30 ευρώ το λεπτό, ενώ οι υπόλοιποι στα 4,10 ευρώ, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του συνεταιρισµού Παναγιώτη Μπατσάκη.

 

Διαβάστε τη συνέχεια της είδησης στο www.agronews.gr