αγελάδα, βοσκότοποι, κτηνοτροφία

∆εν ανακοίνωσε µείωση τιµής ο ΟΛΥΜΠΟΣ µετά τα µέτρα για τη πανδηµία. Ανησυχεί τον κλάδο το άνοιγµα της ψαλίδας µε τους παραγωγούς του Βορρά.

Σφίγγει ο κλοιός για τον κλάδο της αγελαδοτροφίας, όπου δείχνουν να φθάνουν το τελευταίο διάστηµα πολλά από τα «απόνερα» που δηµιουργεί η υγειονοµική κρίση. Το θέµα δείχνει να ξεκινάει από τον περιορισµό της κατανάλωσης στις µεγάλες αγορές της Ευρώπης και µεταφέρεται µε έναν τρόπο στην εγχώρια ζώνη γάλακτος.

Την ίδια στιγµή, το κόστος της αγελαδοτροφίας ανεβαίνεικαθώς, όπως έγραψε την περασµένη εβδοµάδα η Agrenda, το κόστος των ζωοτροφών έχει ήδη γίνει πιο ακριβό, ενώ η σόγια, κυρίαρχη πρώτη ύλη στο σιτηρέσιο των µονάδων, γράφει ήδη µια αύξηση της τάξεως του 20%.

Η αλήθεια είναι ότι η εγχώρια γαλακτοβιοµηχανία δεν έχει εκµεταλλευθεί στο έπακρο αυτή την αβεβαιότητα και τα σκαµπανεβάσµατα στην κατανάλωση που δηµιουργεί ο Covid – 19.

Οι καθαρές µειώσεις στην τιµή παραγωγού το τελευταίο δίµηνο δεν υπερβαίνουν το µισό ευρώ (0,50) το κιλό, χωρίς καµιά εξαίρεση. Μάλιστα, από παρανόηση την περασµένη εβδοµάδα σε ρεπορτάζ της Agrenda γράφτηκε ότι η µείωση από την πλευρά της γαλακτοβιοµηχανίας Όλυµπος, είναι µεγαλύτερη. Λάθος!

Η συγκεκριµένη γαλακτοβιοµηχανία δεν έχει κάνει καµιά απολύτως αναπροσαρµογή µετά τα µέτρα για τον κορωνοϊό. Μια µικρή µείωση των 50 λεπτών περίπου, που είχε προαναγγελθεί τον περασµένο Φεβρουάριο για Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο (βάσει της σταθερής πολιτικής ενηµέρωσης πριν από κάθε τρίµηνο), ήταν πολύ πριν ενσκήψει η πανδηµία και ληφθούν τα µέτρα περιορισµού της κυκλοφορίας στη χώρα µας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts