Σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα από τα περσινά των 18 λεπτών το κιλό παραμένει η τιμή παραγωγού στο σκληρό σιτάρι.

Το ρεπορτάζ από τις βασικές ζώνες παραγωγής αναφέρει ότι οι πράξεις που γίνονται είναι λιγοστές και αφορούν μικρο-ποσότητες σε αυτό το χρονικό σημείο. Αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικό για την περίοδο του Αυγούστου που διανύουμε, εκτιμά μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο έμπειρος αγρότης-συνεταιριστής Χρήστος Σιδερόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο έγιναν πράξεις στη Λάρισα τελευταία από Συνεταιρισμούς, με την τιμή να παραμένει στα 25-26 λεπτά το κιλό.

Στις Σέρρες ο πρόεδρος των εμπόρων αγροτικών προϊόντων Ελλάδος, κ. Νίκος Δρουκουγιάκος, βλέπει μια κόπωση όσον αφορά στις τιμές, ενώ αντιθέτως ο Δημήτρης Πανούσης από το Δρυμό Θεσσαλονίκης, που είναι έμπορος και παραγωγός κάνει λόγο για σταθερά ανοδικό τέμπο στο σιτάρι.

Διεθνείς αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία του προϊόντος το φθινόπωρο

Στην Ορεστιάδα, όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της τοπικής ΕΑΣ, κ. Λάμπρος Κουμπρίδης, γίνονται πλέον λίγες πράξεις με μικρο-ποσότητες των 50-60 τόνων στο σκληρό, όπου στις άριστες ποιότητες η τιμή δεν περνά για τον παραγωγό τα 22-23 λεπτά ανά κιλό. Η ΕΑΣ Ορεστιάδας υπενθυμίζεται πρόλαβε να επωφεληθεί από το πολύ καλό κλίμα στην αγορά των αρχών Ιουλίου.

Τότε πραγματοποίησε διαγωνισμό, πιάνοντας μια τιμή 27,3 λεπτά το κιλό, ήτοι 25,6 λεπτά καθαρά στο χέρι για τον παραγωγό για τους 20.000 τόνους που συγκέντρωσε. Όσον αφορά στο μαλακό η ΕΑΣ Ορεστιάδας επίσης μέσω διαγωνισμού πούλησε 3.000 τόνους με 18 λεπτά το κιλό, ήτοι 16,5 λεπτά το κιλό στο χέρι για τον παραγωγό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts