Στη μιζέρια του δημοσιοϋπαλληλικού κατεστημένου σκοντάφτει άλλη μια φορά η εκπαίδευση των Νέων Αγροτών για το λεγόμενο «πράσινο πτυχίο» που αποτελεί και προϋπόθεση για την πληρωμή τους από το αντίστοιχο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης σε αγροτική εκμετάλλευση.

Ξαφνικά ανέκυψε θέμα επί πρόσθετης αμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνδράμουν τα κλιμάκια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου που προβλέπεται από το γνωστό πρόγραμμα των Νέων Αγροτών.

Μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου, δηλαδή της ΠΟΓΕΔΥ και δια του «κλειδούχου» της πλατείας Βάθη, Νίκου Κακαβά, προέδρου αυτής, οι γεωτεχνικοί δημόσιοι υπάλληλου που καλούνται αυτές τις μέρες να αναλάβουν δράση, σπεύδουν να εκμεταλλευθούν τις περιστάσεις και την χρονική πίεση που ασκείται από τα πράγματα για να βγάλουν άλλη μια φορά… το χαρτζιλίκι τους.

Θύματα φυσικά της κακότροπης συντεχνίας, οι Νέοι Αγρότες, οι οποίοι, εκτός του ότι θα καθυστερήσουν να εισπράξουν τα χρήματά τους από το πρόγραμμα, δυσκολεύονται να διαμορφώσουν και τον ευρύτερο προγραμματισμό γύρω από την περαιτέρω ανάπτυξη της εκμετάλλευσής τους.

Ενδεικτική της ομφαλοσκόπησης και του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται και λειτουργούν οι συνδικαλιστές της ΠΟΓΕΔΥ, υπό την καθοδήγηση του… Κομαντάντε Κακαβά, είναι η ακόλουθη ανακοίνωση της εν λόγω οργάνωσης:

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτοι και μη σύννομοι αποκλεισμοί των Γεωτεχνικών και
άλλων Δ.Υ και υπαλλήλων Νομικών Προσώπων από την αμοιβή
τους ως εκπαιδευτές κατά την πρωινή κατάρτιση των δικαιούχων
Νέων Γεωργών »

Κύριε Υπουργέ

Πρόσφατα έγινε από τον ΕΛΓΟ ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ εκκίνηση της διαδικασίας κατάρτισης των Νέων Γεωργών που έχουν ενταχθεί στο Υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020. Σε εφαρμογή μάλιστα της με αρ. 23076/20-5-2019 (ΑΔΑ : ΨΒΜ7ΟΞ3Μ-ΦΕΔ ) ΄΄Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή πρότασης προς σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ως εκπαιδευτές…΄΄ και των πινάκων που καταρτίσθηκαν κατόπιν των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, άρχισε να γίνεται πρόσκληση εκπαιδευτών από τα κατά τόπους Κέντρα ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ .

Οι συνάδελφοί μας Γεωτεχνικοί Δ.Υ που είναι εκπαιδευτές και έκαναν αίτηση, και υποθέτουμε και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι στις εξατομικευμένες προσκλήσεις που έγιναν σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης υπήρχαν υποσημειώσεις της μορφής ΄΄Για τα πρωινά μαθήματα εφόσον είστε υπάλληλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, δεν θα πληρωθείτε΄΄. Ουσιαστικά καλούνταν να παρέχουν αμισθί εργασία κατά παράβαση κάθε εργατικής νομοθεσίας και κώδικα εργασίας (π.χ όπως του κώδικα Δ.Υ –ν.3528/2007) .

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agronews.gr

Recommended Posts