σιτάρι

Σε επίσημη ανακοίνωση προβαίνει τις επόμενες ώρες η ΕΑΣ Βόλου, προσφέροντας τιμή 25 λεπτά το κιλό για τα σκληρά σιτάρια πρώτης ποιότητας τα οποία μάλιστα θα πληρώνονται αμέσως.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, από στιγμή σε στιγμή ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΒόλουΝικήτας Πρίντζος ανακοινώνει τη συγκέντρωση περισσότερων των 10.000 τόνων σκληρού σιταριούΑ’ ποιότητας σε τιμή η οποία καθορίζεται στα 25 λεπτά το κιλό.

Σ’ αυτή την κατηγορία, με βάση τα σημερινά δεδομένα, υπολογίζεται να βγει το 80% και πλέον της παραγωγής που θα συγκεντρώσει η Ένωση. Αντίστοιχα, όσα σιτάρια δεν εξασφαλίζουν τα προβλεπόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρώτης ποιότητας θα παραλαμβάνονται από την Ένωση με 23 λεπτά το κιλό.

Οι πληροφορίες θέλουν  τον έμπειρο πρόεδρο της Οργάνωσης να σταθμίζει προσεκτικά την απόφασή του για τα 25 λεπτά, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» τα στεγανά του ιδιωτικού εμπορίου που επιχειρεί για μια ακόμη φορά και σε πείσμα των κανόνων προσφοράς και ζήτησης να επιβάλει τους δικούς του όρους.

Σημειωτέον ότι το χρηματιστήριο της Φότζια για τέταρτη κατά σειρά εβδομάδα διατηρεί αμετάβλητη στα 302 ευρώ τον τόνο (τιμή αποθήκης παραγωγού) την τιμή για το σκληρό σιτάρι. Αυτή η τιμή δίνει τη δυνατότητα στα ελληνικά σιτάρια, σήμερα, δηλαδή μεσούσης της περιόδου συγκομιδής, να διατίθενται στο ελεύθερο εμπόριο με 27 λεπτά το κιλό τουλάχιστον.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

 

Recommended Posts