γεωργία,αγροτεμάχια, αγρότες

Τη διάθεση να αφήσουν κατά µέρους τις προσωπικές στρατηγικές που προτάσσουν συγκεκριµένοι… καθοδηγητές έδειξαν ακόµα πιο συντεταγµένα, µετά την αρχική συνάντηση της 7ης Σεπτεµβρίου στα Καλάβρυτα, οι κτηνοτρόφοι προκειµένου να προχωρήσει το φιλόδοξο εγχείρηµα της ενιαίας εκπροσώπησης του κλάδου.

Μετά τη σύσκεψη της Τρίτης 23 Οκτωβρίου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπό τον Σταύρο Αραχωβίτη οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν έτοιµοι να ολοκληρώσουν άµεσα (το επόµενο 15νθηµερο) και να καταθέσουν το καταστατικό του νέου Εθνικού Οργανισµού Κτηνοτροφίας Ελλάδας, το οποίο έχει προετοιµάσει ο έµπειρος σύµβουλος-µελετητής Ντίνος Μπλιάτσιος (ο οποίος επίσης συµµετείχε στη συνάντηση στη Βάθη), προκειµένου η υπόθεση να προχωρήσει και να µην έχει την κατάληξη της ∆ιεπαγγελµατικής Φέτας.

Μάλιστα, µετά την κεκλισµένων των θυρών συζήτηση µε τους επικεφαλής της Βάθη, οι κτηνοτρόφοι παρέµειναν στην αίθουσα του 6ου ορόφου προκειµένου -όπως ανέφεραν στην Agrenda- να συζητήσουν επί των όρων. Βάση του νέου σωµατείου, όπως έγινε γνωστό, θα αποτελούν οι δευτεροβάθµιες οργανώσεις των κτηνοτρόφων (ΠΕΚ, ΣΕΚ και Κλαδικός Συνεταιρισµό Αιγοπροβατοτρόφων), αλλά και όλοι οι σύλλογοι που υπάγονται σε αυτούς.

Αν και από την πλευρά της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων σηµειώθηκαν απουσίες (κάτι που είχε κάνει γνωστό µε ανακοινώσεις των εκπροσώπων), η απόφαση που ελήφθη, υπό τα βάρος των χαµηλών τιµών στο αιγοπρόβειο γάλα, δεν άφησε πολλά περιθώρια για άλλους τακτικισµούς.

Διαβάστε την συνέχεια στο www.agronews.gr

Recommended Posts