Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Σε δύο δόσεις το εναπομείναν 30% των αποζημιώσεων για τις καταστροφές του 2017

Σε δύο δόσεις το εναπομείναν 30% των αποζημιώσεων για τις καταστροφές του 2017

Αγροτικά Νέα 🕔September 10, 2018

Με σημαντική καθυστέρηση και τελικά σε δύο δόσεις, τον τρέχοντα και τον επόμενο μήνα, φαίνεται ότι θα λήξει η ταλαιπωρία των παραγωγών, που υπέστησαν καταστροφές στις καλλιέργειές τους την περσινή χρονιά και περιμένουν να πληρωθούν από τον ΕΛΓΑ το εναπομείναν 30% της αποζημίωσης που δικαιούνται.

 

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ότι θα συμβεί ο πρόεδρος του ασφαλιστικού φορέα, Φάνης Κουρεμπές, ο οποίος γνωστοποίησε, κατά την παρουσία του στην 83η ΔΕΘ, ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα είναι γύρω στα 30-35 εκατ. ευρώ κι ότι εντός των επόμενων ημερών θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ένα αρχικό 20%, ενώ το υπόλοιπο 10% εξέφρασε την ελπίδα ότι θα το λάβουν μέσα στον Οκτώβριο.

«Δεν δίνουμε συνολικά το 30% για τις ζημιές του 2017, διότι στην πρώτη αναθεώρηση το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μας άναψε το φως μόνο για το ποσοστό αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως «ήδη προχωρά και η δεύτερη αναθεώρηση, προκειμένου να δώσουμε εντός του Οκτωβρίου και το εναπομείναν 10% της προβλεπόμενης αποζημίωσης».

Αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σύκων στην Εύβοια από τις φετινές βροχοπτώσεις ο κ. Κουρεμπές είπε ότι πρόκειται για ζημιά που είναι ασφαλιστικά καλυπτόμενη στο 100% και επισήμανε πως «οι εκτιμήσεις ολοκληρώθηκαν ήδη και εντός του φθινοπώρου θα έχουμε και τα πορίσματα, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουμε στην καταβολή των αποζημιώσεων».

Ως προς τα παράπονα που διατυπώνονται για τον ασφαλιστικό φορέα ο επικεφαλής του υποστήριξε ότι «με όλα τα προβλήματα που έχει και με όσα μπορεί να του καταλογίσεις σε ό,τι αφορά θέματα της λειτουργίας του, τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί με τη λογική δικαιοσύνης και ισονομίας για όλους τους αγρότες».

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο : www.agronews.gr