Σε απόγνωση οδηγούνται μέρα με την ημέρα οι Κτηνοτρόφοι και οι Αγρότες του Ρεθύμνου καθώς η γενικότερη οικονομική συγκυρία

διαμορφώνει δυσμενές περιβάλλον και για τον συγκεκριμένο κλάδο, ιδιαίτερα στους τομείς της αγοράς κρέατος και τυροκομικών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου κ. Γιάννη Γλετζάκη οι Κτηνοτρόφοι του νομού έχουν υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά καθώς οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί είναι χαμηλές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και στην καθημερινές ανάγκες τους.

«Πολλοί υποσιτίζουν τα ζώα γιατί δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν ζωοτροφές» είπε στην εφημερίδα μας ο κ. Γλετζάκης για να τονίσει, ότι «η αγορά κρέατος έχει βουλιάξει όπως και των τυροκομικών προϊόντων.

Οι τιμές κρέατος είναι χαμηλές, το αρνί να τιμάται γύρω στα 4,5 ευρώ ενώ ήδη πολλοί τυροκόμοι είτε αγοράζουν φθηνά ή σταμάτησαν να αγοράζουν γάλα.

Επικρατεί «γενικό αλαλούμ»   και θεωρούμε, ότι πρέπει να δει σοβαρά την κατάσταση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και να ενισχύσει τον κτηνοτροφικό και αγροτικό τομέα».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts