Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Σε ανοδική πορεία στα χρηματιστήρια βρίσκεται το βαμβάκι με τιμή 93,21 σεντς τα συμβόλαια Ιουλίου

Σε ανοδική πορεία στα χρηματιστήρια βρίσκεται το βαμβάκι με τιμή 93,21 σεντς τα συμβόλαια Ιουλίου

Αγροτικά Νέα 🕔May 29, 2018

Κλειδωμένο στο limit up βρίσκεται το βαμβάκι, που συνεχίζει την ανοδική του πορεία στα χρηματιστήρια. Μάλιστα, έσπασε με φόρα τα 90 σεντς για τον Ιούλιο (93,21 σεντς), ενώ τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου έπιασαν για πρώτη φορά τιμή πάνω από τα 90 σεντς.

 

Η θετική για το ελληνικό βαμβάκι συγκυρία είναι πως το χρηματιστήριο σημειώνει υψηλά και παράλληλα το δολάριο ενισχύεται (τώρα είναι στο 1,1588).

Ωστόσο, οι αναλυτές σημειώνουν ότι η φυσική αγορά θα «κάτσει» τώρα, καθώς οι κλώστες το βλέπουν ως «σπέκουλα» το ανοδικό σερί του βαμβακιού.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η χρηματιστηριακή αγορά, μόλις ανοίξουν το μεσημέρι τα χρηματιστήρια της Αμερικής.

Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα χρηματιστηριακά, υπάρχει ένα μείγμα θετικών ειδήσεων για το βαμβάκι το οποίο σε συνδυασμό με την τεχνική τάση το βοηθάει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Τα εμπορεύματα (κυρίως το πετρέλαιο) είναι δυναμικά, η κατανάλωση βαμβακερής ίνας ενισχύεται ενώ σε παραγωγή είμαστε ελλειμματικοί. Παράλληλα για λόγους μόλυνσης του περιβάλλοντος υπάρχει η τάση αποφυγής των πολυεστερικών ινών.

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο : www.agronews.gr