Μέχρι στιγµής όλα καλύπτονται από τον όρο για τους «ελεύθερους επαγγελµατίες» που… παίρνει πολύ νερό.

Μπορεί οικονοµικό επιτελείο και πρωθυπουργός να απέφυγαν οποιαδήποτε αναφορά στη λέξη αγρότες κατά την ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου µέτρων, ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τους ιθύνοντες να ξαναβλέπουν ορισµένες κατηγορίες που πλήττονται κατάφορα από την έλευση του κορωνοϊού.

Μεταξύ αυτών είναι οι αιγοπροβατοτρόφοι που βλέπουν τα αρνιά τους εν όψει Πάσχα να µένουν στα αζήτητα. Ήδη η Ιταλία έχει κόψει τελείως τις παραγγελίες που άλλες χρονιές τέτοια εποχή ήταν πολλές.

Πρόβληµα αντιµετωπίζουν και οι κτητοτρόφοι µε σπάνιες φυλές οι οποίοι συνεργάζονται µε συγκεκριµένα καταστήµατα µαζικής εστίασης.

Οι πληροφορίες της Agrenda θέλουν τον υπουργό Μάκη Βορίδη να θέτει το θέµα στον Σταϊκούρα του Οικονοµικών και µε λίγη πίεση να γίνει αποδεκτό, ώστε στο επίδοµα των 800 ευρώ για Μάρτιο – Απρίλιο να το δικαιούνται και οι κτηνοτρόφοι ειδικών κατηγοριών µε πρόβληµα διάθεσης της παραγωγής.

Zωηρές αντιδράσεις καταγράφονται από την πλευρά των αγροτών, µέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές, για το γεγονός ότι µέχρι στιγµής δεν υπάρχει πουθενά ο κλάδος, τουλάχιστον ονοµαστικά, στο δεύτερο πακέτο µέτρων και διευκολύνσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιµετώπιση του κορωνοϊού.

Προς το παρόν όλα δείχνουν να επικαλύπτονται από τον όρο «προς ελεύθερους επαγγελµατίες».

Έτσι κανείς δεν ξέρει αν οι αγρότες δικαιούνται το επίδοµα των 800 ευρώ που θεσπίζεται για τους ελεύθερους επαγγελµατίες που επλήγησαν από τα µέτρα αντιµετώπισης του κορωνοϊού.

∆ηλαδή, ένας κτηνοτρόφος – παραγωγός κρεάτων σπάνιων φυλών που συνεργάζονταν αποκλειστικά µε ένα κατάστηµα εστίασης το οποίο έκλεισε δεν έχει πληγεί από τα µέτρα; ∆ικαιούται λοιπόν το επίδοµα των 800 ευρώ µέχρι τον Απρίλιο; Ανάλογη τεκµηρίωση µπορεί να υπάρξει και για πολλούς άλλους αγρότες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts