Με κοινή υπουργική απόφαση ρυθμίζεται η δραστηριότητα των παραγωγών πωλητών στις Λαϊκές αγορές άλλης περιφέρειας από τον τόπο παραγωγής των προϊόντων τους.

Με τη συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και των Υπουργών, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και κ. Μάκη Βορίδη και σε συνεννόηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας υπό τον Καθηγητή, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, δίνεται η εξής λύση για τη δραστηριότητα των παραγωγών – πωλητών στις Λαϊκές αγορές άλλης περιφέρειας από τον τόπο παραγωγής των προϊόντων τους.

Συγκεκριμένα, εντός τριών ημερών από την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1210, 7 Απριλίου 2020) θα πρέπει κάθε παραγωγός – πωλητής ή ο αναπληρωτής του, με υπεύθυνη δήλωση, να δηλώσει μόνιμο τόπο κατοικίας στην περιοχή που θέλει να δραστηριοποιείται με την δέσμευση ότι, μέχρι την λήξη των μέτρων καραντίνας, δεν θα επανέλθει στην περιφέρειά του αλλά θα μένει μόνιμα στην περιοχή που θα δηλώσει και θα εμπορεύεται τα προϊόντα που θα στέλνουν από τον τόπο παραγωγής στον ίδιο ή τον αναπληρωτή του.

Την υπεύθυνη δήλωση θα την φέρει πάντα μαζί του.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts