σιτάρι

Η Ρουμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές σιτηρών, αλεύρων, ζάχαρης και άλλων αγροτικών προϊόντων διατροφής εν μέσω κορωνοϊού

και κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19.

Το σιτάρι, το κριθάρι, η βρώμη, το καλαμπόκι, το ρύζι, το αλεύρι σίτου, η σόγια, το ηλιέλαιο, το σπορέλαιο, η ζάχαρη και ορισμένα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής υπόκεινται σε αυτό το μέτρο, το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από την ρουμανική κυβέρνηση.

Οι διαδικασίες εξαγωγής αυτών των γεωργικών προϊόντων διατροφής, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου στρατιωτικού διατάγματος, αναστέλλονται κατά την περίοδο έκτακτης ανάγκης.

Οι ενδοκοινοτικές αποκτήσεις των εισηγμένων γεωργικών προϊόντων διατροφής μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εάν το κράτος μέλος αποδείξει ότι τα αγορασθέντα προϊόντα προορίζονται για εγχώρια κατανάλωση ή για κοινοτική κατανάλωση και όχι για εξαγωγή, σύμφωνα με το ίδιο διάταγμα.

Εν τω μεταξύ, οι (λαϊκές) αγορές των αγροτών στη Ρουμανία θα παραμείνουν ανοικτές κατά την περίοδο αυτή. Ωστόσο, οι αγρότες χρειάζονται πιστοποιητικά γεωργικών παραγωγών, για να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε αυτές τις αγορές και πρέπει να σέβονται τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19.

Η Ρωσία μειώνει δραστικά τις εξαγωγές σιτηρών – Φόβοι για την παγκόσμια αγορά τροφίμων

Δραστικούς περιορισμούς στις εξαγωγές σιτηρών επιβάλει η Ρωσία καθώς επιδιώκει εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού να διαφυλάξει τα αποθέματά της.

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, η κυβέρνηση Πούτιν έχει επιβάλει ποσόστωση στις εξαγωγές σίτου, καλαμποκιού, κριθαριού και σίκαλης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  https://www.agro24.gr

Recommended Posts