ροδάκινο

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη των τιμών του επιτραπέζιου ροδάκινου και του νεκταρινιού ζητούν οι παραγωγικοί φορείς της Ημαθίας, μετά από ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου, όπου εντοπίστηκαν προβλήματα στην διάθεσή τους.

Αναλυτικότερα, σε σχετικό  έγγραφο που θα αποσταλεί στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη αναφέρονται τα εξής:

Θ Ε Μ Α : Συνάντηση Επιτροπής φορέων Π.Ε. Ημαθίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – Καταγραφή προβλημάτων – Λήψη μέτρων.

Μετά από ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11-06-2019, ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιπερ. Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας και στην οποία συμμετείχαν, ο Αντιπ. Περιφερειακής ενότητας, οι βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης της Ημαθίας, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας οργανώσεων ομάδων παραγωγών, ο αντιπρ. Επιμελητηρίου Ημαθίας, εκπρόσωποι ιδιωτικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι του συνόλου σχεδόν των συνεταιρισμών και των οργανώσεων παραγωγών της Ημαθίας και οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι όλων των αγροτικών συλλόγων της Περιφερειακής ενότητας, καταγράφηκαν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα στη διάθεση επιτραπέζιου ροδάκινου και νεκταρινιού και αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής με συμμετέχοντες από το σύνολο των φορέων.

Έτσι λόγω της αυξημένης παραγωγής των συγκεκριμένων προϊόντων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, της πτώσης της κατανάλωσης, της κατακρήμνισης των τιμών διάθεσης, σε συνδυασμό με τις μακροχρόνιες πλέον συνέπειες του Ρωσικού εμπάργκο και των καταστροφών από καιρικά φαινόμενα, ο Αγροτικός κόσμος της Κεντρικής Μακεδονίας, ζητά την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη των τιμών.

Ήδη, μετά από τις πρώτες κιόλας μέρες τις συγκομιδής, έχουν συσσωρευτεί στα ψυγεία των εξαγωγικών φορέων, ιδιωτών και συνεταιρισμών, ποσότητες άνω των 10. 000 τόνων, ενώ επίκειται τις επόμενες 10 με 15 ημέρες η συγκομιδή άνω των 40. 000 τόνων επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts