Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
«Ριγμένη» η Βόρεια Ελλάδα στα κονδύλια νέων αγροτών υποστηρίζει το ΓΕΩΤΕΕ

«Ριγμένη» η Βόρεια Ελλάδα στα κονδύλια νέων αγροτών υποστηρίζει το ΓΕΩΤΕΕ

Αγροτικά Νέα 🕔November 18, 2021

Τη διαμαρτυρία του για την άνιση κατανομή των κονδυλίων (συνολικά 420 εκ. ευρώ) ανά περιφέρεια στην 3η πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1. «Εγκατάσταση των Νέων Γεωργών, εκφράζει το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας καθώς όπως υποστηρίζει τους διατίθενται τα μικρότερα κονδύλια.

«Ενώ συνολικά η μεσοσταθμική αύξηση των κονδυλίων στην πρόσκληση των νέων Γεωργών του 2021 σε σχέση με αυτή του 2016 είναι 68,1%, ανά περιφέρεια παρατηρούμε τις μικρότερες αυξήσεις στις περιφέρειες ευθύνης μας. Έτσι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε τη μικρότερη αύξηση κονδυλίων της χώρας σε ποσοστό 7,70% και στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. αύξηση μόνο 46,33%.», αναφέρει το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ.

Την ίδια ώρα, σε άλλες περιφέρειες της χώρας αντιθέτως έχουμε μεγάλες αυξήσεις κονδυλίων από 219%, 363%, 582%, 700% και μέχρι 777%, αναφέρει.

Σε κάθε περίπτωση ζητά σε επόμενη τροποποίηση του μέτρου, την αύξηση των κονδυλίων (Ν. Σερρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Ν. Δράμας και Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης) δεδομένου ότι η περιφέρεια ΑΜΘ, είναι μία αγροτική περιφέρεια και μια από τις φτωχότερες της Ελλάδος και της Ευρώπης και το ότι είναι η μεγαλύτερη από αγροτικής άποψης περιφέρειας της χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ έχει ως εξής:

Θέμα: «Διαμαρτυρία του Παραρτήματός μας για την κατανομή κονδυλίων ανά περιφέρεια στην 3η πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1. «Εγκατάσταση των Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α.»

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με χώρο ευθύνης τους Ν. Δράμας, Καβάλας και Σερρών που ανήκουν σε δυο διαφορετικές περιφέρειες (Ν. Σερρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Ν. Δράμας και Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης) θέλει να σας εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την κατανομή των κονδυλίων (συνολικά 420 εκ. ευρώ) ανά περιφέρεια στην 3η πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1. «Εγκατάσταση των Νέων Γεωργών».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agro24.gr