γάλα

Προβληματισμένοι δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης λόγω των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων τους. Ιδιαίτερα δύσκολη η θέση των ορεσίβιων κτηνοτρόφων οι οποίοι χάνουν την χρηματική ενίσχυση, την συνδεδεμένη γάλακτος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης, τον κ. Αθανάσιο Κουσουτζή επειδή δεν μπορούν να πιάσουν το πλαφόν γάλακτος εξαιρούνται από την λήψη της συνδεδεμένης. «Δεν πρέπει να πάρουν αυτό το βοήθημα; Οι κτηνοτρόφοι αυτοί είναι Β’ διαλογής;» αναρωτιέται και σημειώνει πως η περιοχή της Ροδόπης είναι ακριτική , δεν έρχονται πολλοί έμποροι, καθώς λόγω των μεταφορών ανεβαίνει το κόστος, με αποτέλεσμα το γάλα στα ορεινά να μένει στα αζήτητα, έτσι η παραγωγή τους είναι είτε ελάχιστη είτε ανύπαρκτη.

«Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρέπει να δουν οι υπεύθυνοι πώς θα λυθεί ένα πρόβλημα που αγγίζει κτηνοτρόφους ακόμη και στις ημιορεινές περιοχές. Κτηνοτρόφοι στα ορεινά και μη ορεινά θα πρέπει να πάρουν το βοήθημα» δηλώνει και μιλά για περιοχές που δεν πλησιάζουν πια έμποροι. «Βρίσκουν γάλα πολύ κοντά στις μονάδες επεξεργασίας που διαθέτουν και μάλιστα απαλλάσσονται από το υπερβολικό κόστος μεταφοράς.»

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agrocapital.gr

Recommended Posts