Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Πρόβλεψη πίστωσης 4 εκατ. έως το απόγευμα της Πέμπτης σε τευτλοπαραγωγούς

Πρόβλεψη πίστωσης 4 εκατ. έως το απόγευμα της Πέμπτης σε τευτλοπαραγωγούς

Αγροτικά Νέα 🕔February 13, 2018

Πίστωση ποσού 4 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το απόγευμα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου, προβλέπει το νέο σενάριο, σε σχέση με τις πληρωμές από την ΕΒΖ ΑΕ, προς τους περίπου 2.500 τευτλοπαραγωγούς της χώρας για τη σοδειά που της παρέδωσαν στην καμπάνια ζάχαρης του 2017.

Η πληροφορία διακινείται τις τελευταίες ώρες και συνοδεύεται με τις σχετικές διαβεβαιώσεις πως το έμβασμα έφυγε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου από τη Σερβία και από την Πέμπτη το πρωί είναι διαθέσιμο στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αρκεί να πατήσει το κουμπί και τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς των αγροτών.

Οι τελευταίοι, πάντως, με την ανακολουθία υποσχέσεων και πράξεων, που έχουν δει τα μάτια τους για ακόμη μια χρονιά φέτος κρατούν μικρό καλάθι για να μην «εκραγούν» σε περίπτωση παιχτεί το ίδιο έργο και τη φορά αυτή. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι, όπως φάνηκε και στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης, αμέσως μετά το ΔΣ της ΕΒΖ, δίνουν μια ευκαιρία στο νέο πρόεδρο της εταιρείας Παναγιώτη Αλεξάκη να αποδείξει ότι όσα λέει δεν είναι πομφόλιγες για να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό των πιέσεων που του ασκούνται και από τους αγρότες.

O κ. Αλεξάκης συνομίλησε -ενόσω διήρκεσε η συνάντησή τους- και με τον διευθυντή των θυγατρικών στη Σερβία, ο οποίος (εκείνη την ώρα) τους ενημέρωσε ότι ανέμενε ένα έγγραφο από μια σερβική υπηρεσία, για να στείλει τα 4 εκατ. ευρώ. Κατόπιν αυτής της συνομιλίας ο κ. Αλεξάκης είπε στους παραγωγούς πως «σήμερα – αύριο, ευελπιστώ να πάρετε τα χρήματά».

Κατά τις ίδιες πηγές τους ενημέρωσε πως αυτή την περίοδο η ΕΒΖ είναι σε επαφές με οίκο του εξωτερικού -έγινε λόγος για το fund του Lucas Fecker το οποίο διαχειρίζεται και ελβετικά κεφάλαια- που φέρεται να ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει κι ότι για την έκβαση των συζητήσεων θα έχει εικόνα έως την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: www.agronews.gr