γάλα

Ίσως ήρθε η εποχή για χαμόγελα αισιοδοξίας από τους προβατοτρόφους αφού μέχρι σήμερα σημείωναν απώλειες και το κλίμα ήταν βαρύ, με αποτέλεσμα να κλείσουν πολλές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα 

Η ζήτηση για αγορά ποιοτικού πρόβειου γάλακτος, απαραίτητο για την τυροκόμιση είναι μεγάλη και οι πιέσεις των γαλακτοβιομηχανιών ασφυκτικές, προκειμένου να κλείσουν συμβόλαια και να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες ποσότητες.

Πολλές κτηνοτροφικές μονάδες δεν άντεξαν την κρίση και έκλεισαν έτσι δημιουργήθηκε ανάγκη για αιγοπρόβειο γάλα. Η τιμή του κιλού του γάλακτος στον παραγωγό θα πρέπει να κυμανθεί πάνω από 1 ευρώ ώστε να υπάρχει περιθώριο για επενδύσεις και αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας. Οι γαλακτοβιομηχανίες προσπαθούν να κλείσουν συμβόλαια για τη νέα χρονιά με τιμές γύρω στα 85 λεπτά το κιλό, ενώ αντίστοιχα στην περσινή περίοδο έδιναν 63- 80 λεπτά. Η διακύμανση αυτή οφείλεται στην ποιότητα του γάλακτος σε ότι αφορά τις λιποπρωτείνες και την ποσότητα του γάλακτος της κάθε μονάδας.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο emvolos.gr

Recommended Posts