Την προαναγγελία έδωσε ο ΥΠΑΑΤ στον Ant1.

 

Αδιάβαστος εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο ΥΠΑΑΤ Γιώργος Γεωργαντάς, αυτήν τη φορά σε συνέντευξή του στον Ant1, αφού δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα προβλήματα των αγροτών κι έσπευσε απλώς να πει ότι θα υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά και πρόστιμα για πάταξη της αισχροκέρδειας. Είπε μάλιστα ότι θα ξεκινήσει η καταγραφή των αποθεμάτων σε ορισμένα προϊόντα, μέτρο το οποίο αν και ανακοινώθηκε εδώ και μία εβδομάδα ακόμα δεν έχει προχωρήσει αφού μέχρι τη Δευτέρα δεν είχε πάρει ΦΕΚ.

Ερωτηθείς για το αυξημένος κόστος παραγωγής, το ράλι τιμών στα λιπάσματα, ο υπουργός αρκέστηκε να απαντήσει ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε επάρκεια τροφίμων.

Ωστόσο, ο υπουργός θέλησε να δώσει «είδηση» λέγοντας πως τις επόμενες μέρες θα δοθεί στους κτηνοτρόφους ενίσχυση για τις ζωοτροφές γύρω στα 45 εκ. ευρώ και μάλιστα με βάση του τζίρου που είχαν ολόκληρη τη χρονιά του 2021 και όχι το δεύτερο εξάμηνο τονίζοντας ότι τελικά ικανοποιήθηκε το αίτημά τους. Βεβαίως δεν έδωσε ποσοστό επιδότησης το οποίο είπε ότι θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Βεβαίως ερωτηθείς για τη συνδεδεμένη στο καλαμπόκι, παρότι ο συνεργάτης του κ. Μπαγινέτας δήλωσε ότι για φέτος δεν θα δοθεί λόγω Κομισιόν, ο υπουργός τα «μάσησε» λέγοντας τα γνωστά: «Θα επανεξεταστεί», «έχει τεθεί στην Ευρώπη».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts