Των Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα* 

Με στόχο να κατατεθεί και να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα με τη μορφή τροπολογίας στη Βουλή, έχουμε καταθέσει την ακόλουθη πρόταση για τα θέματα δακοκτονίας του 2021. Ελπίζουμε να γίνει πρώτα απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και στη συνέχεια να κατατεθεί από κοινού στη Βουλή.

Η πρότασή μας

Επειδή η κατανομή της χρηματοδότησης ύψους 4.285.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δακοκτονία 2021 δεν επαρκεί να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, όπως επίσης είναι αδύνατον να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τέλη Μαΐου έως αρχές Ιουνίου, ώστε να γίνει έγκαιρα ο πρώτος ψεκασμός το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου,

Επειδή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών μας και την ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου μας,

Ζητάμε από την κυβέρνηση:

1) Συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος 1.215.000 ευρώ ώστε να φτάσει στα 5.500.000 ευρώ, για να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε. αλλά και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του προγράμματος.

2) Να επικαιροποιηθεί άμεσα το άρθρο 44 του Ν. 4325 ΦΕΚ 47/Α/11-5-2015 όπως έγινε και πέρυσι, ώστε να ισχύσει και το 2021 και να ισχύει κάθε έτος, ώστε να επιτρέπεται η εκτέλεση των σχετικών υπηρεσιών στους προσωρινούς μειοδότες.

3) Να επιταχυνθεί η έκδοση της απόφασης για να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ.

4) Να διπλασιαστεί σχεδόν ο αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας, ώστε να φτάσει στα επίπεδα του 2010, για να μπορεί να γίνεται επαρκής έλεγχος και σωστή εκτέλεση του προγράμματος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts