Πρόσκληση προς τους μελισσοκόμους της Περιφέρειας Αττικής, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το μελισσοκομικό πρόγραμμα έτους 2019 απευθύνει το Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Κέντρου αναφέρει: 

To Κέντρο Μελισσοκομίας ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους μελισσοκόμους της Περιφ. Αττικής (Περιφ. Ενότητα Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής) να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής  μελισσοκομίας» για το μελισσοκομικό πρόγραμμα έτους 2019. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ο μελισσοκόμος δικαιούχος των δύο δράσεων είναι η υποβολή της δήλωσης διαχείμασης.

Η δήλωση διαχείμασης γίνεται στις κατά τόπους Διευθ.  Αγροτ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής το αργότερο μέχρι  21 Ιανουαρίου 2019.

Δεν είναι απαραίτητη η δήλωση διαχείμασης στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος έχει θεωρήσει  το  μελισσοκομικό του βιβλιάριο μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2018. Στην περίπτωση αυτή το θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο επέχει θέση δήλωσης κυψελών διαχείμασης. 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και για τις δύο δράσεις καθώς και για τη δήλωση κυψελών διαχείμασης είναι η 21η Ιανουαρίου 2019 (ημέρα Δευτέρα).

Δικαιούχοι της δράσης  Αντικατάσταση Κυψελών είναι όσοι : 

  • Έχουν υποβάλει δήλωση κυψελών διαχείμασης έως 21/1/2019 ή έχουν θεωρήσει το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο κατά το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου  μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2018.
  • Κατέχουν  τουλάχιστον 20 μελίσσια .
  • Έχουν θεωρημένο σε ισχύ μελισσοκομικό βιβλιάριο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ypaithros.gr

Recommended Posts