gourouni_3

Η ΕΕ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας χοιρινού κρέατος και προϊόντων χοιρινού κρέατος.

 

Καθώς ο τομέας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε μια ευρωπαϊκή ομάδα προβληματισμού για το χοιρινό κρέας για να επανεξετάσει όλες τις πτυχές του τομέα για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητά του σε κοινωνικοοικονομικούς, περιβαλλοντικούς, κλιματικούς, υγείας και καλή διαβίωση των ζώων.

Ο τομέας του χοιρινού κρέατος αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες εδώ και αρκετούς μήνες λόγω του συνδυασμού ορισμένων αρνητικών παραγόντων, δηλαδή υγειονομικούς περιορισμούς που επηρεάζουν την κατανάλωση εκτός σπιτιού στο πλαίσιο του COVID-19, επιβράδυνση των εξαγωγών προς την Κίνα, περαιτέρω εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε περισσότερες χώρες της ΕΕ και αυξήσεις στο κόστος των εισροών. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει πρόσθετο αντίκτυπο στον τομέα, δεδομένης της ανάγκης για ζωοτροφές και της ανάγκης να βρει άλλες αγορές για ευρωπαϊκές εξαγωγές χοιρινού κρέατος.

Η ενίσχυση της κοινωνικοοικονομικής ανθεκτικότητας του κλάδου, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εισαγόμενες φυτικές πρωτεΐνες, είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη. Αυτό απαιτεί εις βάθος προβληματισμό, καθώς οι σημερινές δυσκολίες υπερβαίνουν τις εποχιακές διακυμάνσεις του κύκλου των χοίρων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκλήθηκε μια εναρκτήρια συνάντηση στις 10 Μαρτίου από τον Επίτροπο για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, Janusz Wojciechowski. Η σημερινή συζήτηση θα είναι για την εξάρτηση από τις εισαγωγές για ζωοτροφές.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: https://www.neapaseges.gr

Recommended Posts