Μπλόκο με τα τρακτέρ τους στήνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Δέλτα Παλαμά Καρδίτας, στον αυτοκινητόδρομο Ε – 65, οι αγρότες, μετά από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

 

 

Θυμίζουν ότι ήδη έχουν βγάλει τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών από την Κυριακή.

Οι αγρότες παίρνουν την υπόθεση της επιβίωσης στα χέρια τους, δεν περιμένουν λύσεις από τα πάνω ή νέους «σωτήρες» που η ίδια η πείρα της ζωής έχει δείξει πως δημιουργεί νέα αδιέξοδα και δυσκολεύει την κατάσταση. Η αναμονή και η απογοήτευση φέρνει τα χειρότερα.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σημειώνει: «Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, μόνο όταν βγήκαμε μαζικά στον δρόμο του αγώνα με τα αιτήματα που έχουμε, αποσπάσαμε ορισμένες κατακτήσεις. Ακόμα και το κουτσουρεμένο αγροτικό πετρέλαιο ή η όποια ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, που πήραμε πριν λίγο διάστημα, καθώς και η εξαγγελία της όποιας επιδότησης θα δώσουν στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, τα κερδίσαμε στα μπλόκα του Φλεβάρη.

Για την εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια, στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, για την γενικότερη ακρίβεια, δεν φταίει μόνο ο πόλεμος (όπως μας πιπιλίζουν τα αυτιά). Όλα αυτά είχαν ξεκινήσει πριν τον πόλεμο και η αιτία είναι η “πράσινη ανάπτυξη”, η «απελευθέρωση» της ενέργειας, η αισχροκέρδεια των ομίλων και τα κέρδη των βιομηχάνων και εμπόρων που στηρίζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ με πακτωλό χρημάτων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts