Σε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον του συνεταιριστικού κινήματος της χώρας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.), στις 4 Φεβρουαρίου 2021, η οποία και λόγω της ιστορικότητας των στιγμών έλαβε πανηγυρικό χαρακτήρα.

Αντικείμενο της Γενικής Συνέλευσης ήταν η ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, που αναλαμβάνει την καθοδήγηση της Ένωσης μέχρι τις επόμενες εκλογές, αλλά και η έγκριση του Καταστατικού της ΕΘΕΑΣ.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Γιαννακάκης, η διαδρομή μέχρι τη σημερινή ημέρα υπήρξε επίπονη, πλέον, όμως, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη μακρόχρονη ιστορία του συνεταιριστικού χώρου: «Έγιναν λάθη και υπήρξαν καταστάσεις που μας πλήγωσαν όλους βαθιά, που έθεσαν ακόμη υπό αμφισβήτηση το ίδιο το συνεταιριστικό κίνημα στη χώρα. Σήμερα, από κοινού αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω όσα μας πίκραναν και όσα μας προβλημάτισαν στο παρελθόν, να κρατήσουμε ως σηματοδότη στη νέα πορεία τις αρχές και τις αξίες μας και πάνω σε αυτές να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους της παραγωγής και με την ελληνική κοινωνία. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε χρέος να στρατευθούμε άπαντες. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και ο ρόλος μας σημαντικός».

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη ο Χρήστος Γιαννακάκης, με 1ο Αντιπρόεδρο τον Θωμά Κουτσουπιά και 2ο Αντιπρόεδρο τον Σπύρο Αντωνόπουλο. Γενικός Γραμματέας εξελέγη ο Νίκος Προκοβάκης και Ταμίας ο Εμμανουήλ Κουγιουμτζής. Μέλη είναι οι Ανθόπουλος Κων/νος, Βαϊόπουλος Γεώργιος, Γαβαλάς Σταύρος, Γκούφας Γεώργιος, Γλετζάκης Ιωάννης, Δημητρίου Ανδρέας, Καλφούντζος Παναγιώτης, Καφούρος Μάρκος, Κουμπρίδης Λάμπρος, Κράββαρης Ιωάννης, Μηνάς Νικόλαος, Παπαγεωργίου Παναγιώτης, Σατολιάς Παύλος, Σωτηρόπουλος Αθανάσιος, Τούμπος Γεώργιος και Τσιτσιρίγγος Χρήστος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts