τρακτερ,αγρότες, κινητοποιήσεων

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει προγραμματίσει για τον Ιανουάριο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε χθες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Οι αγρότες διεκδικούν να αναβαθμιστεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, να επισκευαστεί και να στελεχωθεί με γιατρούς και νοσηλευτές και να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις 8 Ιανουαρίου εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας ανακοίνωσαν τις αποφάσεις των μελών των Διοικήσεων των Αγροτικών Συλλόγων του Νομού, οι οποίες λήφθηκαν σε διαδικτυακή σύσκεψη.

Στις 18 Ιανουαρίου οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα κορυφωθούν με μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου, όπου θα παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στον Βόλο.

Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους αγρότες στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Γεωργαδάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως από τις καλοκαιρινές καταστροφές από χαλαζόπτωση και αέρα πολλοί αγρότες δεν έχουν πάρει ούτε μια προκαταβολή ούτε και τα πορίσματα από τις καταστροφές του προηγούμενου έτους, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Συνέντευξη Τύπου από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Έκανε λόγο για εξευτελιστικές τιμές στο ελαιόλαδο και στη βρώσιμη ελιά, αλλά και για δυσβάσταχτο κόστος καλλιέργειας για τους ελαιοπαραγωγούς και πρόσθεσε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έκανε δεκτές σε πολλούς ελαιοπαραγωγούς του νομού τις αιτήσεις ενίσχυσης που υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠΑΑΤ και έτσι αρκετοί αποκλείονται από το δικαίωμα ενίσχυσης.

Ο κ. Γεωργαδάκης τόνισε ακόμη πως στον προϋπολογισμό του 2021 προβλέπονται πάνω από 370 εκατομμύρια ευρώ για επιστροφή πετρελαίου σε εφοπλιστές, βιομήχανους, κλινικάρχες και ξενοδόχους και δεν προβλέπεται -για μια χρόνια ακόμα- ούτε ένα ευρώ επιστροφή για τους αγρότες – κτηνοτρόφους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts