Η νεοϊδρυθείσα εταιρεία Polymath Robotics ανέπτυξε την δική της πατέντα, η οποία μετατρέπει τα συμβατικά αγροτικά μηχανήματα σε αυτόνομα, έχοντας ως φιλοδοξία την περαιτέρω διείσδυση στον κλάδο.

 

Η Polymath Robotics, ιδρυμένη από τον Stefan Seltz-Axmacher, ξεκίνησε με έναν σκοπό, την προσιτή αυτοματοποίηση μέσω λογισμικού των αγροτικών οχημάτων και όχι μόνο. Προερχόμενος από την Starsky Robotics ιδρυτικό μάλιστα μέλος της ίδιας, ο Seltz-Axmacher κατάφερε να αναπτύξει ένα ειδικό λογισμικό για ένα μη επανδρωμένο φορτηγό, το οποίο τελικά κινήθηκε με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο. Στον ιστότοπο Polymath Robotics, ο Seltz-Axmacher δηλώνει ότι χτίζουν όλη τη βασική αυτονομία που απαιτείται για την αυτοματοποίηση των 50 εκατομμυρίων «περίεργων» βιομηχανικών οχημάτων που λειτουργούν σήμερα.

«Εστιάζουμε σε εξαρτήματα απαραίτητα για την αυτονομία, αλλά ανεπαρκή για συγκεκριμένη αξία πελατών – σχεδιασμός διαδρομής, ανίχνευση κινδύνων, δέντρα, ανίχνευση ανθρώπου, συντονισμός ελέγχων και ασφάλεια», δηλώνει ο Seltz-Axmacher.

Ανάπτυξη αυτόνομων τρακτέρ

Δίνοντας ένας παράδειγμα, ο Seltz-Axmacher θέλει να αποδείξει τα οφέλη της νέας εποχής αυτόνομης οδήγησης που θα προσφέρει το νέο λογισμικό. «Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι θέλατε να αυτοματοποιήσετε ένα τρακτέρ για να καλλιεργήσει ένα αγρόκτημα. Πριν το λογισμικό της Polymath, θα έπρέπε να πάρετε ένα τρακτέρ, να το μετασκευάσετε, να αποκτήσει το τρακτέρ αυτονομία, να δημιουργηθεί ένα επίπεδο ασφαλείας και να φτάσετε στο σημείο όπου μπορείτε να βγάλετε με ασφάλεια το άτομο έξω και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε εφαρμογή «front-end» που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας αγρότης».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts