Έκκληση προς το ΚΚΕ για άσκηση κοινής πολιτικής πίεσης, προκειμένου να εξασφαλισθεί η διάθεση των πλεονασμάτων της κορινθιακής σταφίδας σε κρατικές δομές, απηύθυνε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου από την Βουλή.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην με αριθμό 1020/6-9-2021 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νικολάου Καραθανασόπουλου με θέμα «Διάθεση κορινθιακής (μαύρης) σταφίδας», ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, εγώ αυτό το οποίο προτείνετε το έχω ήδη κάνει και αν θέλετε να με βοηθήσετε, δηλαδή να στηρίξουμε μέσα από τις δημόσιες δομές την σταφίδα, εγώ σας καλώ να το κάνετε, να επιμείνετε και εσείς με το κόμμα σας και εγώ μαζί, το έχω ήδη κάνει και το ξέρετε. Αν ανατρέξετε στις επιστολές τις οποίες έχω καταθέσει στη Βουλή και στις πολλαπλές απαντήσεις που έχω δώσει, που νομίζω ότι τις έχετε διαβάσει, θα δείτε ότι μπορούμε μαζί να διεκδικήσουμε αυτό από τις δομές του κράτους».

Όπως διευκρίνισε με σχετική ανακοίνωση, «Έχω αποστείλει επιστολές στους συναδέλφους μου Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Τουρισμού, Παιδείας, Εσωτερικών, με τις οποίες έχω ήδη ζητήσει να διερευνήσουμε από κοινού κάθε πιθανό ενδεχόμενο συνεργασίας μας και ειδικότερα διάθεσης του προϊόντος μέσα από στοχευμένα προγράμματα που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agro24.gr

 

Recommended Posts