ελληνική, φέτα, φέτας

Μεγάλος καυγάς για το ποιος είναι ο υπαίτιος που χάσαμε τη προστασία της φέτας , στις εμπορικές συμφωνίες  με τη  Ν. Αφρική, και το Καναδά.

Η υφυπουργός,κυρία Τελιγιορίδου, δείχνει με το δάχτυλο όσους Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας CETA, τον Φεβρουάριο του 2017. Λέει πως αυτοί, με τη ψήφο τους έριξαν την ταφόπλακα σε ένα από τα πιο εξαγώγιμα προϊόντα, με τη μεγαλύτερη ιστορία.

Σε μια συνέντευξη που είχαμε με την υφυπουργό, είπε πως το συμβούλιο των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει ευθύνη. Ο ρόλος του είναι καθαρά εισηγητικός, και πως τη τελική ευθύνη την έχει το ευρωκοινοβούλιο.  Κάτι που είναι εντελώς ανακριβές, γιατί ακριβώς το αντίθετο είναι αυτό που ισχύει !!

Στη συνεδρίαση της επιτροπής των μονίμων αντιπροσώπων του συμβουλίου γενικών υποθέσεων,είχε παρευρεθεί το υπουργείο Εξωτερικών στις 24 Μαΐου του 16. Εκπροσώπησαν ο κος Κοτζίας και  κος Παπασταύρου, πρέσβης της Ελλάδος στη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος, αποδέχτηκε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, που ήταν καταστροφικό για τη φέτα.

ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.

Και γιατί στις διαπραγματεύσεις που είχαμε δεν ασκήσαμε «βέτο» όπως έκαναν άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε., και κατάφεραν έτσι να κερδίσουν όλα τα σημαντικά αιτήματά τους ;

– Tης Ειρήνης Αιμονιώτη

Διαβάστε τη συνέχεια στο emvolos.gr

Recommended Posts