Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ από κτηνοτρόφους

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ από κτηνοτρόφους

Κτηνοτροφικά Νέα 🕔October 22, 2018

Γιορτάσθηκε την Δευτέρα, 15/10/2018 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής «Άγιος Γεώργιος» σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», μια γιορτή από τους αγρότες (κτηνοτρόφους) για τις αγρότισσες.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν: ο κ. Γιάννης Κοντογιάννης (Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), ο κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης (Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής), ο κ. Βασίλης Κόκκαλης (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Κτηνοτρόφος, Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), ο κ. Πέτρος Φιλίππου (Αντιπεριφερειάρχης Αττικής), η κ. Ευανθία Βοναζούντα (Διευθύντρια Γυναικών Λέσχης Αρχιμαγείρων), η κ. Joanna Ochniak (Πρόεδρος Γυναικών Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων), η κ. Δήμητρα Καραβάνα (αμπελουργός, οινοποιός, τεχνολόγος τροφίμων), ο κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης (Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής), ο κ. Στέλλιος Μαστοράκος (Σχολή Κρέατος MEAT PRO) και ο κ. Αθανάσιος Κελμάγερ (Πρόεδρος Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών).

Ο κ Γ. Κοντογιάννης, 4η γενιά κτηνοτρόφος, ζει στον αδειοδοτημένο στάβλο του από το 1966, στο ίδιο μέρος, στο Μενίδι, τόσο που σήμερα οι χάρτες του google αναφέρουν την τοποθεσία, ως «Βουστάσιο Κοντογιάννη». Έχοντας ζήσει στο «πετσί» του την ιστορία «ανάπτυξης» της υπαίθρου της Αττικής αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαμορφωθούν συνθήκες για «Βιώσιμες Κοινωνίες, με συνεργασία» ανάμεσα στους νεοαφιχθέντες τις τελευταίες δεκαετίες νεοαστούς και τους ντόπιους γηγενείς ιστορικούς κατοίκους, Αρβανίτες, Σαρακατσάνους και Βλάχους κτηνοτρόφους και αγρότες.

Ο κ Κ. Μουζάκης (Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ») μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες το όραμα για μια «Νέα Ελλάδα». Μια «Νέα Ελλάδα», η οποία ταυτίζεται με μια παραγωγική, εργατική, εξωστρεφή οικονομία που δεν θα στηρίζεται σε δανεικά, αλλά στην προσπάθεια, στις ικανότητες και τη δημιουργικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, και ιδιαίτερα στα ΠΟΠ- ΠΓΕ αγροτικά προϊόντα, στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας μας και ακόμη στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της Ελλάδας μας με πάντρεμα με τον Τριτογενή τομέα.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός κ Βασίλης Κόκκαλης, επεσήμανε πως ο σημαντικός ρόλος των αγροτισσών στην κοινωνία της υπαίθρου πρέπει να αναγνωριστεί με στήριξη των επιχειρήσεών τους και των «γυναικείων» συνεταιρισμών, την προώθηση ειδικών προγραμμάτων ενημέρωσης και κατάρτισης, ενισχύοντας την δημιουργικότητα, το καινοτομικό πνεύμα και την επιχειρηματικότητά τους. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναγνωρισθεί το επάγγελμα του αγρότη και να υπάρχουν απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, πιστοποιημένες από ένα σύστημα αναγνώρισης … αγροτών.

Διαβάστε ολόκληρη το άρθρο στο www.emvolos.gr