πληρωμή, λεφτά, χρήματα, αποζημιώσεις

Με… γεμάτη «τσάντα» έφυγε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Ομάδα Αμπελουργών – Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης που κλήθηκε από τον υπουργό, κ. Αραχωβίτη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα του παραγωγικού κόσμου και να παρουσιάσει τις προτάσεις τους.

Κατ’ αρχάς ο υπουργός τους είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι 19 και 22 Δεκεμβρίου πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, το υπόλοιπο της επιδότησης και η εξισωτική. Επίσης, μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν μπει σε εφαρμογή οι νέες νομοθετικές διατάξεις για τη δακοκτονία.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ και της Ομάδας Αμπελουργών – Ελαιουργών Κρήτης Μύρωνας Χιλετζάκης, ο κ. Αραχωβίτης ανακοίνωσε ότι «τρέχουν» οι διαδικασίες για να αλλάξει ο νόμος του 1953, που αφορά την εφαρμογή της δακοκτονίας. Ο νόμος μπορεί να έχει έρθει προς ψήφιση στη Βουλή και κατά συνέπεια προς εφαρμογή του, ως τον ερχόμενο Απρίλη.

Ανακοινώσεις είχαμε όμως και για μια σειρά από άλλα ζητήματα. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε επίσης το θέμα του αναπτυξιακού σχεδιασμού για το νησί, η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων για την ενίσχυση του αγροτικού κλάδου, αλλά και οι αλλαγές στο συνεταιριστικό κίνημα.

Ο κ. Αραχωβίτης τέλος επιβεβαίωσε την πληρωμή του 10% που είχε μεινει ως υπόλοιπο για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές του 2017…

 

Διαβάστε τη συνέχεια σε  agrotes.eu

Recommended Posts