τρακτερ,αγρότες, κινητοποιήσεων

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες και τους κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο,

μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη και ώρα 6:30μμ το απόγευμα στην πλατεία ΧΑΝΘ (αναχώρηση λεωφορείων: 3:30 μμ από το Πάρκο) στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ.

Σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα της κοινωνίας διεκδικώντας να πληρώνεται ο ιδρώτας μας, να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, να επιβιώσουν οι οικογένειές μας.

Με την κυβέρνηση της ΝΔ , όπως και με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζονται οι ανοιχτές τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, οι τιμές εξακολουθούν να είναι εξευτελιστικές, ενώ στην κατανάλωση φτάνουν πανάκριβα κερδοσκοπώντας μια χούφτα μεγαλέμποροι – μεταποιητές.

Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται, το πετρέλαιο το πληρώνουμε 2,5 φορές πάνω από του ευρωπαίους συναδέλφους μας,όπως και τα φάρμακα και τα λιπάσματα, με νέες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα και στο νερό άρδευσης με το λεγόμενο περιβαλλοντικό τέλος.

Αν και πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για την ασφάλιση της παραγωγής ο ΕΛΓΑ δεν ασφαλίζει όλες τις περιπτώσεις ζημιών από καιρικά φαινόμενα, ενώ αποζημιώνει με μεγάλη καθυστέρηση που φτάνει και τους 16 μήνες και όχι στο 100% της ζημίας.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την οξυμένη κατάσταση στην υγεία εν μέσω πανδημίας, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που το επόμενο διάστημα θα πάρουν μορφή καταιγίδας, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωσή τους.

Επιπλέον ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η έναρξη του σχολικού έτους με τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας για την υγεία των μαθητών(υπεράριθμοι μαθητές ανα τάξη, ελλείψεις εκπαιδευτικών κτηριακών υποδομών κ.α ).

Ο ΑΣ απευθύνει κάλεσμα ενότητας και δράσης σε κάθε αγροκτηνοτρόφο που συνειδητοποιεί πως όλα τα παραπάνω θα τσακίσουν τη ζωή τους και πως ό, τι κατακτήσαμε ως τώρα ήταν αποτέλεσμα μαζικών και πολυήμερων αγώνων, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στη ΧΑΝΘ το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, 6:30μμ παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (μάσκες, τηρώντας αποστάσεις) διεκδικώντας:

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για να μπορούμε να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε.

-Μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνό πετρέλαιο, όπως σε εφοπλιστές κ.α.. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς. Αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα του ΕΛΓΑ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr/

Recommended Posts