Κάλεσμα στους αγρότες να είναι σε εγρήγορση και να συσπειρωθούν στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα που παλεύει για τα προβλήματα τις μικρομεσαίας αγροτιάς,

απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «θέτει στο επίκεντρο της πάλης των αγροτών τα πολλά και οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Όμως, εκτός από τους ενεργούς αγρότες στηρίζουμε και τους απόμαχους της δουλειάς, που πέρασαν μέσα από τα χωράφια. Οι αγρότες συνταξιούχοι πέρα από τις εξευτελιστικές συντάξεις, που δεν επαρκούν ούτε για την επιβίωσή τους, δέχονται βάρβαρη επίθεση από την κυβέρνηση και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που έχουν κόψει τη 13η και τη 14η σύνταξη και καμία δεν πήρε θέση να επιστρέψει τα χρωστούμενα εδώ και τόσα χρόνια.

Η μείωση 25% στην εφάπαξ καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων, δεν ισχύει για τους αγροτοκτηνοτρόφους. Προφανώς, η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και είναι ένας κλάδος οικονομικά εύρωστος. Εμείς παλεύαμε για την επιβίωσή μας πριν τον κορονοϊό και τώρα που τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα (όπως άλλωστε και για όλα τα λαϊκά στρώματα), βλέπουμε την ίδια αντιμετώπιση.

Καθώς αρχίζει η νέα σχολική περίοδος, πολλά παιδιά αγροτικών οικογενειών ήδη δεν δικαιούνται τη δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. Στα χωριά του νομού μας πολλά παιδιά θα μετακινούνται με λεωφορεία, σε επικίνδυνους δρόμους και με έναν επικίνδυνο ιό να είναι σε έξαρση, ενώ παράλληλα τα Κέντρα Υγείας είναι υποβαθμισμένα, με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παρά την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, καμία κίνηση δεν γίνεται από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην εγκατάλειψη της υπαίθρου. Καλούμε τους αγρότες να είναι σε εγρήγορση και να συσπειρωθούν στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα που παλεύει για τα προβλήματα τις μικρομεσαίας αγροτιάς.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr/

Recommended Posts