Ο Οργανισμός δουλεύει κανονικά, απλά δεν υπάρχει έκθεση των εργαζομένων σε ενδεχόμενο κίνδυνο και επαφή με το κοινό.

Χωρίς προβλήματα -με τα σημερινά δεδομένα- ανανένεται να πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το πακέτο των συνδεδεμένων ενισχύσεων, που έχει προγραμματίσει να τρέξει ο Οργανισμός.

Σε αυτό το πακέτο, που στόχος των ιθυνόντων του παραμένει η καταβολή στις 17 Μαρτίου, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, όπως έγκαιρα έχουμε γράψει, περιλαμβάνεται η ειδική ενίσχυση βάμβακος, η συνδεδεμένη ντομάτας και σπαραγγιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Οργανισμό, η διοίκηση έχει εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, με κύριο στόχο να δουλεύει κανονικά ο Οργανισμός και να τρέξουν οι πληρωμές που περιμένουν οι αγρότες. Βασική αρχή του σχεδίου ο περιορισμός των εργαζομένων και των στελεχών του Οργανισμού σε ενδεχόμενο κίνδυνο μέσω της επαφής με το κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την οποία παρέχεται ενημέρωση ότι το γραφείο εξυπηρέτησης του πολίτη δεν θα δέχεται κοινό μέχρι νεοτέρας. Οι πολίτες, τονίζεται σε αυτήν μπορούν να εξυπηρετούνται είτε τηλεφωνικά στο 2108802000 ή με φαξ στο 2108802655 ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στο ίδιο πλαίσιο και σε σχέση με κάποια αιτήματα μελετητών ή πυλών ΟΣΔΕ (π.χ. Γιώργος Δημόκας από τη Μαγνησία) για διακοπή λειτουργίας των ΚΥΔ για 14 ημέρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει κινηθεί τέτοια διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος σε σχέση και με το αίτημα για παράταση στο ΟΣΔΕ θα κινηθεί αναλόγως μόνον αν υπάρξει παράταση κεντρικά από την ΕΕ.

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τονίζουν παράλληλα και την  δυνατότητα που διατηρούν οι παραγωγοί για online δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts